Каквото и да пипнем с ръце - храна, бактерии, прах,

...
Каквото и да пипнем с ръце - храна, бактерии, прах,
Коментари Харесай

Сапун за мобилни телефони срещу разпространението на коронавирус

Каквото и да пипнем с ръце - храна, бактерии, прахуляк, то най-вероятно ще се трансферира върху мобилния ни телефон, което го прави евентуален разплодник на микроби.

На фона на разпространяващата се зараза от ковид извънредно настоящ става въпросът по какъв начин да поддържаме телефоните си чисти.
Отговорът за това е машината за разчистване, наречена PhoneSoap (сапун за телефон - бел.ред), която убива микробите върху повърхността на мобилните телефони, като ги „ къпе " в ултравиолетова светлина.

По информация на CNN, PhoneSoap не е тестван против COVID-19 само че без значение от това до момента приходите за този месец са към 20 пъти по-високи, в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Според специалисти, нашите мобилни устройства са носители на патогени, които могат да включват бактерии, резистентни към антибиотици. По този метод те съставляват евентуален риск, изключително за хора със здравословни проблеми.

Ултравиолетовата светлина, употребена за PhoneSoap, поврежда бактериите и вирусите, тъй че те да не могат да се развъждат. Уредът убива 99,99% от познатите бактерии, в това число ешерихия коли и салмонела.

PhoneSoap не е тестван против COVID-19 или ТОРС, само че без значение от това, устройството може да се употребява като спомагателна мярка за ограничение на епидемията.

Специалистите поучават телефоните да се почистват с артикули, съдържащи най-малко 60 % алкохол.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР