Каквото и да кажем за него ще е малко, защото

...
Каквото и да кажем за него ще е малко, защото
Коментари Харесай

Васил Найденов: Пожелавам си да сме здрави, да се пазим и да сме по-позитивни

Каквото и да кажем за него ще е малко, тъй като когато чуем гласа му, или мълчим, или пеем с цялостно гърло. На Коледа в студиото на " Тази събота " гостува една легенда на българският поп и сцена, песните му остават неподвластни на времето, а и новата година не стартира без една от многото му емблематични песни. Пред водещата Диана Любенова изпълнителят показа, че му се желае да бъдем най-малко малко по-добри през новата година.

" Пожелавам си да сме здрави, да пазим себе си и близките и хората да са по-позитивни ", показа Васил Найденов.

" Гледам към 2022 година с доста огромен заряд от тази позиция, че към този момент имам планове за работа до юли месец ", сподели артистът.

" На Коледа и Бъдни вечер съм бил цялостен живот Панталей пасажер. По време на социализма знаех къде, по кое време ще има вода, ток и в какъв брой ще мога да се обръсна и в кой град. Вече пътувам 50-60 години по света и България ", добави той.

Васил Найденов описа за котката и елхата си у дома, както и че е във безконечен ремонт, само че е сигурен, че в случай че спре да ремонтира и пее, ще почине. За него по-добре хората да са същински и даже да не се схващат, най-малко да се обичат от сърце.

" По-хубаво да има кавги, отколко нищо ", безапелационен е Найденов.

" Като дете в никакъв случай не съм живял с татко ми, тъй като майка ми се е разделила с него като съм бил на 1 годинка и може би по тази причина съм бил доста прокълнат и придирчив - 5-6 души съм ги разигравал по през целия ден ", показа българската легенда.

Той по специалност не е артист, а пианист и по този начин стартира кариерата му. Обува за първи път прословутите " кецовете ", още когато е бил пианист в " Тангра ". А пък в Белгия за Евровизия си купува първата обеца.

Разказа за запознанството и общата работа в Русия с Ала Погачова и дефинира този интервал от живота си като знамение, което го научава да работи с други мащаби.

" Там е друго - в България не може всяка вечер да пеем пред 18 хиляди души ", сподели артистът, който си спомни, че е бил в една гардеробна с Тина Търнър.

" Погледнах в огледалото и я видях, изтръпнах и тъкмо тогава влезе преводачката й, с цел да й каже, че би трябвало да потегля и когато се изправи приличаше на нещо извънземно красиво ", показа Васил Найденов.

" Младите през днешния ден са по-практични, а на сцената би трябвало да си по-луд. В изкуството не е редно да си кажеш: Ще направя толкоз, тъй като ще получа толкоз ", възмути се той.

Най-голямото самопризнание за него е обичта на хората. Почитателите му едно време спят пред входната му врата и по този начин даже един от домоуправителите му го задължава да боядиса целия входа.

На въпроса на Диана Любенова, дали е самотно на върха, той отговори позитивно.

" Търсят ни като монета, тъй като за жалост ние взехме от Европа не най-хубавите неща ", сподели Найденов.

На края на диалога Васил Найденов показа, че за Нова година ще бъде във Велинград и то цели три дни - до именния му ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР