Каквото и да кажем за него, няма да е достатъчно.

...
Каквото и да кажем за него, няма да е достатъчно.
Коментари Харесай

10 любопитни факта за Мерилин Менсън

Каквото и да кажем за него, няма да е задоволително. Повечето са отвратени от външния му тип, други – от творчеството му. Но няма по какъв начин да се отхвърли, че всеки знае кой е Мерилин Менсън, слушал е най-малко една негова ария или е желал да разбере повече за този чудноват човек.

За първи път “10 ” се оказа прекомерно малко цифра, с цел да опишем какво се крие зад този облик. Историята му е извънредно забавна и изпълнена с всевъзможни неуместни клюки. Тук обаче ви представяме единствено истината за Мерилин Менсън, събрана в 10 любопитни обстоятелството.

1. Раждането

A post shared by Marilyn Manson (@marilynmanson) on Jul 10, 2014 at 11:12pm PDT

Брайън Уорнър, по-известен като Мерилин Менсън, е роден на 5 януари 1969 година, в фамилията на търговеца на мебели и килими Хю Уорнър и здравната сестра Барбара Уорнър, в Кантън, Охайо.

2. Религията

A post shared by Marilyn Manson (@marilynmanson) on Oct 18, 2019 at 2:28am PDT

Баща му е католик, само че майка му кара Брайън да посещава епископалната черква. По-късно е изпратен в учебно заведение за християнско завещание. Там е погнусен от лицемерието и религията, която проповядва боязън. Устоява на религиозния напън от страна на учителите и се афишира за сатанист. Ненавижда Божия закон, смята религията за приказка за простаците, обожава учението на Дарвин и Ницше. Изучава „ Сатанинската Библия “ от Лавея, гледа на доста неща по напълно друг метод. Особено впечатлен е от проповедите, предричащи Апокалипсис и от симбиозата на Бог и Дявола в индивида. Тази концепция заема главно място в бъдещите му творчество и имидж.

3. Дядото

Джак Ангъс Уорнър има особено въздействие върху мирогледа на Брайън. Когато той е доста дребен, дядо му е диагностициран с рак на гърлото. Затова детето в никакъв случай не е чувало същинския му глас, а единствено неговото грачене, кашлица и хрипове. Старецът прекарвал по-голямата част от времето си в мръсното и миризливото си мазе. То било неразрешено място за всички, това бил персоналният свят на Джак Уорнър, в който той вършел невъобразими каузи. Всеки рафт, чекмедже или полица били натъпкани с порно филми, сходни фотографии и принадлежности. Старецът не подозирал, че Брайън и другият му внук следили тайния му полов живот и какво въздействие ще окаже това върху живота на единия от тях.

4. Псевдонимът

Псевдонимът му – Мерилин Менсън – идва от съчетанието на имената на актрисата Мерилин Монро и серийния палач Чарлс Менсън. Казва, че е избрал този псевдоним, с цел да събере две противоположности в едно – една от най-обичаните актриси и един от най-мразените серийни убийци на 60-те – “доброто ” и “злото ”, образуващи едно цяло.

5. Коефициентът

И ако до момента сте се съмнявали в неговата неповторимост и талантливост, ще ви кажем, че той има най-високия коефициент на интелигентност измежду сътрудниците си в шоубизнеса – 192. За съпоставяне, ще ползваме този на Алберт Айнщайн, който е 160.

6. Гласът

Той непрестанно усъвършенства своя вокален указател, като употребява няколко разширени вокални техники като вокално оперение, крещене, грачене и кронинг. Гласът му има пет разнообразни тона, които могат да образуват пентаграма. Той има баритонов вокален вид и има вокален диапазон, който може да обгръща повече от четири октави. Най-ниската му бас нота за A1 може да бъде чута в „ Arma-damdamn-motherfuckin-geddon “, а най-високата нота, E6 – първата нота от свирещия указател – в песента „ Hey, Cruel World “.

7. Киното

A post shared by Marilyn Manson (@marilynmanson) on Jul 17, 2014 at 3:31am PDT

Първата му поява като артист е през 1997 година във кино лентата „ Изгубената автомагистрала “, режисиран от Дейвид Линч. На идната година взе участие във кино лентата на приятелката си Роуз Макгоуън „ Опасна игра “. През 2003 година Менсън изиграва травестита Кристина в „ Party Monster “. Взима присъединяване в документалния политически филм на Майкъл Мур „ Гимназията Кълъмбайн “, където приказва за въздействието на музиката си върху престъпността. През 2004 взе участие във кино лентата „ Сърцето лъже за всичко “. Също по този начин озвучава Едгар Сивия в компютърната игра „ Зона 51 “. Влиза и в ролята на барман в „ Rise of the dead “ с присъединяване на Луси Лиу. Снима се и в шест епизода от финалния 7-и сезон на сериала „ Синове на анархията “.

8. Алкохолът

Менсън споделя, че не разпознава различен алкохол с изключение на абсента. Особено харесва напитката след запаметяващата се среща от новото хилядолетие с Джони Деп: „ Чакахме апокалипсиса, само че той в никакъв случай не пристигна, което доста ни разстрои. Напихме се и след това отидохме да взривим фойерверките. “ Менсън даже пуска своя марка абсент, наречена „ Mansinthe “.

9. Хобито

Мерилин Менсън има извънредно занимание: колекционира протези. Общо сбирката на артиста има повече от двеста експонати. Най-вече Менсън обича ченетата. Като дете прекарва доста време в лечебни заведения, преминавайки всевъзможни прегледи. Причината е, че бащата на бъдещата звезда се бие във Виетнам и там попада под въздействието на химическото лекарство „ Orange “, което се употребява против партизани. Мнозина от обгазените по-късно, се снабдяват с деца със съществени недостатъци. След войната лечебните заведения са цялостни с ветерани, доста от тях с ампутирани ръце или крайници, което оставя трайна диря в съзнанието на Менсън.

10. Другото изкуство

Освен с музикалното си творчество и флирта с кино промишлеността, Мерилин Менсън има и гений – да рисува. Открива го напълно инцидентно, с цел да каже с картините си това, което не може да каже с музиката си. Започва да рисува през 1995 година и продава първата си творба на наркодилъри. По време на галерия на свои картини, едно от творбите, върху които е показан хермафродита на Хитлер, е оценено на 55 хиляди $. Сега са известни повече от 150 негови картини.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР