Какво знаете за Малта? Малък остров някъде под Ботуша? Странна

...
Какво знаете за Малта? Малък остров някъде под Ботуша? Странна
Коментари Харесай

Още ли не сте били там? Това е най-добрата страна за посещение през ноември

Какво знаете за Малта? Малък остров някъде под Ботуша? Странна комбинация от Африка и Европа? Тайни общества и антична история? Всичко това е правилно. Малта е забавна симбиоза сред кутлури, езици, история, архитектура и изкуство. Днес обаче ще поговорим за друго, а точно - за какво да посетим Малта през ноември и за какво тя е най-хубавият избор за почивка тъкмо в този момент.

Малта може и да не наподобява като нищо повече от дребен архипелаг, само че в случай че надникнете под повърхността, ще откриете богата история и витална просвета, които от дълго време са най-добре защитаваната загадка в Европа. 

1. Топло време на ръба на зимата

Започвам с тази причина, тъй като през ноември температурите у нас са съвсем зимни, а в Малта...направо летни. През ноември на дребното островче можете да се насладите на топло време към 23-27 градуса, които го вършат изцяло уместно за плаж даже. Всичко това в Европа, на под два часа разстояние със аероплан. Прекрасно, нали?

2. Ниски цени

Едва ли има някой, който не е удовлетворен от този факт. Малта е измежду най-евтините страни в Европа, както като нощувки, по този начин и за хранене и прекарвания. Когато отидете през ноември, което е отвън сезон, можете да се насладите на в действителност евтина отмора, а качеството ѝ няма да бъде по-ниско, по тази причина помислете.

3. Открийте нейната безконечна история и елегантна архитектура

Тази дребна островна страна съществува от хиляди години, тъй че не е изненадващо, че изобилства от антични обекти и архитектурни чудеса. Едно от най-хубавите места, които би трябвало да посетите в Малта, е столицата Валета, включена в листата на ЮНЕСКО. Този град е жив музей с барокови дворци, величествени катедрали и крепостни стени, които ви посрещат на всяка крачка. Друго място, което не трябва да пропускате, в случай че планирате да посетите Малта, е античният град Мдина, прочут като " Тихия град ".

Върнете се обратно във времето и се разходете по тесните му калдъръмени улички и не забравяйте да спрете, с цел да се полюбувате на красивата средновековна архитектура. Ще бъде мъчно да не се почувствате запленени от неповторимата комбинация от европейски, арабски и северноафрикански въздействия, които са оформили архитектурното завещание на Малта през историята.
 Мдина, Малта
4. Природа

Макар че е елементарно да си представим Малта единствено като зашеметяващи градове и красиви плажове, в реалност тя може да се похвали с удивително многообразие от естествени пейзажи. Ако смятате да посетите Малта, очаквайте да откриете всичко - от трагични скали и уединени заливчета до лазурно сини води и живописни селски региони. Любителите на природата ще се радват, защото всяко кътче на този остров е цялостно с забавни места за посещаване в Малта. 

Любителите на природата ще се радват, защото всяко кътче на този остров е цялостно с забавни места за посещаване в Малта

Една от най-известните естествени забележителности е зашеметяващият Лазурен прозорец - естествена варовикова арка, която в миналото е привличала тълпи до сриването си. Но към момента има доста живописни крайбрежни места, които да откриете. Отправете се към Океана и се насладете на разходка с лодка до хипнотизиращата Синя пещера. Тази поредност от морски пещери е украсена с ярки цветове и е най-добре да бъде прегледана по време на екскурзия с шнорхел или гмуркане. 

5. Вкусна и прясна средиземноморска храна

Благодарение на стратегическото си местонахождение кулинарната сцена на Малта е еклектична комбинация от средиземноморски усети, повлияни от разнообразната ѝ история. Храненето на открито е наложително в Малта, тъй че бъдете подготвени да се (пре)отдадете на обичайни малтийски ястия като задушен заек (fenek), хрупкави сладкиши pastizzi и значителни рибни супи. Морските блага са доста известни и постоянно участват в менютата дружно с други вкусни ястия, приготвени от локални съставки, които е най-добре да се сервират с чаша охладени районни виновност. Любителите на гурметата ще се радват да прегледат оживените пазари за хранителни артикули, очарователните селски заведения за хранене и модерните кафенета. 

Are you ready to experience the most stunning natural wonders of Malta?
— Visit Blue Lagoon Malta (@bluelagoonmalta)
6. Ако желаете да откриете местата от  " Игра на тронове ", в Малта има много 

Призоваваме всички почитатели на " Игра на тронове "! Знаете ли, че? Малта е употребена като място за снимане на този обичан сериал. Докато разглеждате забележителности в Малта, тръгнете по стъпките на обичаните си герои, като разгледате античния град с крепостни стени Мдина, който е трансфорат в Кралски чертог. И освен това - вдъхващите благоговение високи скали на остров Гозо са били декор на сцената на сватбата на Денерис Таргариен и Хал Дрого. Почувствайте се като че ли сте част от епичния фентъзи свят на Вестерос, като се потопите в действителните условия, които са вдъхнали живот на Седемте кралства.

7. Гостоприемството

Има нещо в хората, живеещи на остров, което ги прави неустоимо очарователни. Малтийците не са по-различни. Местните поданици споделят надълбоко възприятие на горделивост от своя остров и с подготвеност споделят културата и традициите си с посетителите.

Ако планирате да посетите Малта, още от момента, в който стъпите на островна земя, ще бъдете посрещнати с усмивка . Тази неподправена любезност прибавя специфичен щрих към прекарването ви по време на пътешестване, а когато се смеси със спокойните средиземноморски трептения и безкрайното слънце, няма по какъв начин да не се почувствате спокойни, до момента в който пътувате. Така че, в случай че си мислите: " Защо да отидете в Малта? ", топлото островно гостолюбие единствено по себе си е причина също.

9. Архитектура, история и още...

Древната история подсигурява, че несъмнено няма да ви липсват неща за разглеждане в Малта. Там се намират някои от най-старите здания в света, които би трябвало да се видят от всички възрасти. 
.
Праисторически храмове като Ħaġar Qim и Mnajdra придвижват посетителите в античното минало на острова и оферират взор към неолитната ера. 

10. Перлата Гозо

Ако търсите най-хубавите места за отмора в Малта, направете това, което вършат локалните поданици, и отидете до остров Гозо. Стъпвайки в този спокоен парадайс, ще се почувствате по този начин, като че ли сте попаднали в една отминала ера. Непокътнатата хубост и селският сексапил на Гозо, съчетани с по-бавния темп на живот и опцията да се свържете още веднъж с природата, го вършат съвършен избор за тези, които желаят да се откъснат от света.

Разгледайте трагичните скали на Дуейра, посетете китното селце Ксленди, сгушено в изящен залив, или се разходете из укрепената крепост във Виктория, столицата на Гозо. Няма по какъв начин да не се влюбите в девствените му плажове, кристално чистите води и тучната природа. Ако търсите релаксация и умерено усамотение, обиколката на остров Гозо е идеалната еднодневна екскурзия от Малта.
.
Е, какво мислите? Дадох ли ви задоволително аргументи да посетите Малта през ноември? Сигурно е, че ще ви е топло, прелестно и умерено. Относно забавното прекарване - има по нещо за всеки.

Още от създателя:

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР