Какво знаем за селищата на викингите? Къде са били те,

...
Какво знаем за селищата на викингите? Къде са били те,
Коментари Харесай

Най-големите и богати градове на викингите, които съществуват до днес

Какво знаем за селищата на викингите? Къде са били те, какви хора са живели там и има ли викингски градове, които са живи и през днешния ден? Това са някои от най-често задаваните въпроси, които получава уеб сайтът Life in Norway. Следват любопитни отговори.

Извън земеделските общности и ранните " градове " на викингите, построени  най-вече за търговия, а след време изчезнали, през днешния ден съществуват напълно обитаеми градове, останали от епохата на скандинавските племена.
 Снимка 496592
Източник:

Кои са били най-големите и богати градове на викингите, които съществуват до през днешния ден?

Бирка в Швеция, Хедебю в Германия и Йорк във Англия са три от най-известните викингски градове, съществуващи и в наши дни.
 Градът на Викингите, в който всички печелят от зелена сила
Градът на Викингите, в който всички печелят от зелена сила

Над 300 индивида са заети в един много нишов бизнес

Ето и ТОП 5:

   1. Бирка

Днес град Бирка се намира на територията на Швеция. Там се е намирал и по времето на викингите. Нещо повече, носел е същото име. Градът е бил жизненоважен търговски център и е служил като портал на викингските експедиции.

   2. Хедебю

Град Хедебю през днешния ден се намира в Германия, напълно покрай границата с Дания. Градът е бил главен търговски център в епохата на викингите и един от най-богатите техни градове. Градът е улуснявал търговията сред Балтийско море и останалата част на Европа.

   3. Йорк

Град Йорвик, с днешното име Йорк, е викингско населено място в днешна Англия. Той се трансформира в проспериращ търговски център, като на времето е свързвал Скандинавия с английските острови.

   4. Дъблин

Столицата на Ирландия по времето на викингите се е казвала Дефилин. Градът е бил многолюден и значим търговски център, който е бил решаваща база за експедиции на викингите в Ирландско море.

  5. Новгород

Новгород е град, ситуиран на територията на днешна Русия. Във времената на викингите той е бил главен търговски център и стратегическа база на воините към източните земи.
 Най-старите градове в света и българският представител измежду тях
Най-старите градове в света и българският представител измежду тях

11 000 години - от толкоз време датира най-старият измежду тях
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР