Какво знаем за душата? Каква е душата на бъдещото дете

...
Какво знаем за душата? Каква е душата на бъдещото дете
Коментари Харесай

Една интересна теория: защо физически здрави двойки не могат да имат деца?

Какво знаем за душата? Каква е душата на бъдещото дете и могат ли родителите да я привлекат по някакъв метод?

Защо физически здрави двойки от време на време са безплодни?… Отговорите на тези и на доста други въпроси се крият в свещените ведически трудове.

Според кармичния закон сегашното е разследване от предишното, както и причина за бъдещето. Следователно от това по какъв начин сме се разпоредили с плодовете на предходната си активност директно зависи по какъв начин ще изживеем живота си отсега нататък. Всичко това се отнася и за душите, които следва да се въплътят на тази земя.

Душата съвсем няма право на избор, защото родителите й се падат съгласно кармата. Тази невидима ефирна субстанция се въплъщава, с цел да се усъвършенства и да придобие житейски опит в грубите материални условия на физическия свят.

При раждането паметта се лишава и всичко стартира начисто. Човекът идва на този свят почтен, само че с „ багажа ”, получен в предишните си въплъщения. Това е належащо, с цел да може в актуалната си същина да направи свободен избор.

И по този начин, индивидът живее, среща компликации, получава значим опит и по този метод се усъвършенства

Но би трябвало да знае едно, а точно, че правилото на битие на Земя-
та е любовта. Обичайте този свят и той ще ви отвърне със същото. Добре е, когато родителите ни оказват помощ да разберем тази истина.

Душата, която в предходното си олицетворение е направила малко положителни действия, може да е незряла (зелена). Нейната орис е непланираната бременност, чийто излаз е незнаен и зависи какво решение ще вземат бъдещите родители. В случай че душата е духовно развита и е натрупала благочестие, тя може самата да възпитава бъдещите мама и тати.

Душата има три сили

  • Сат – това е вечността (безсмъртието).
  • Чит – знанието (душата не може да живее без познание).
  • Ананда – щастието (безкрайно). Осъзнато или подсъзнателно, само че хората постоянно се стремят към щастието.

Докато душата се намира отвън тялото, тя ясно знае, че желае да пристигна в фамилията, в което ще й се дават всички условия за опознаване на света и в което може да бъде щастлива. Ако родителите в дадения миг не могат да й обезпечат такива условия, тя ги изправя пред разнообразни изпити. Например изпраща им срещи, където те могат да проявят съчувствие, щедрост, грижа. Предоставя им нужната информация за проучване (за възпитанието на деца, за връзките в фамилията и т.н.).

Душата наложително ще пристигна в семейство, в което съпрузите одобряват всичко протичащо се, молят я да пристигна при тях, дават обещание да обичат и да одобряват детето такова, каквото е, демонстрират аскетизъм (например стопират да тровят тялото си с никотин и алкохол),прощават обиди, занимават се с щедрост, носят обич на всекиго, демонстрират огромна грижа към своите родители и към близките. Тогава душата идва даже и медицината да е произнесла жестока присъда – неплодородие.

Могат ли бъдещите родители „ да получат ” по-развита, благостна душа от тази, която към този момент витае над тях?

Да, могат, само че единствено ако тази двойка е застанала на пътя на духовното развиване. За това напълно не е задоволително единствено да се учат свещените трудове, само че би трябвало да се промени и методът на живот. Когато сътрудниците почувстват, че е пристигнало време за подготовка за забременяване на нов живот, те избират удобно време от годината. Задължително осъзнават предишните си грехове (за които безусловно би трябвало да се разкаят). Извършват жертвоприношение (например повтарят молитвата „ Желая благополучие на всички! ” по 5 – 10 минути всеки ден или друга, по избор). И тогава при тях може да пристигна светла персона или даже полубог!

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР