Какво ви идва на ум, когато чуете за Русия? Тундра?

...
Какво ви идва на ум, когато чуете за Русия? Тундра?
Коментари Харесай

Русия не е само сняг, матрьошки и Путин, 25 неща, факта за "Голямата мечка", които може да не знаете

Какво ви идва на разум, когато чуете за Русия? Тундра? Сняг? Вероятно. Но през днешния ден ще разгледаме Русия, която в никакъв случай преди не сте виждали. Като се има поради, че това е най-голямата страна в света, тя впечатлява с извънредно многообразие в границите на своите граници. Не всичко е сняг и лед!

Езерото Байкал съдържа повече от една пета от незамръзналата прясна вода в света. Русия като страна държи една четвърт от международната сладка вода.

Руските банкноти имат брайлови знаци за слепи хора.

Телефонният код на Русия е 007.

Името на Червения площад в действителност няма нищо общо с комунизма. Неговото име произлиза от думата " красний ", което значи " красиво ".



Помните ли Сочи? Той бе хазаин на Зимните олимпийски игри през 2014 година? Е, там е и Руската Ривиера. И да, има палми.

Москва е най-големият град в Европа с 13 милиона души. Лондон е на второ място с 8 милиона.

Най-високата планина в Европа е Елбрус, която се намира на Кавказкия полуостров. Тя е с височина 5,642 метра (18,510 фута).

Всеки знае, че Русия е огромна. Колко огромна? За да добиете визия, Русия обгръща повече времеви зони, в сравнение с която и да е друга страна... 11 общо.

Най-натоварената метро система в Европа е в Москва, тук приблизително дневно минават над 6 милиона души.



На полуостров Камчатка в Източна Русия можете да отидете на разходка по вулкан. Klyuchevskaya Sopka е най-активният вулкан в Европа и Азия.

Като най-голямата страна в света, Русия държи 10% от обработваемата земя на Земята.

Река Волга е най-дългата река в Европа.



Вече може би сте разбрали, че Русия не е единствено сняг и тундра. Докато по-голямата част от страната може да е много студена, покрай Сочи климатът в действителност е субтропичен. А при Кавказките планини можете да отидете на плаж заран и ски следобяд.

Въпреки че Русия е най-вече области (провинции, които са 49) и krais (територии, които са 9), тя има и 22 републики, всяка със лична конституция.

Само 80% от Русия в действителност са етнически руснаци. В страната има повече от 160 разнообразни етнически групи.

Както мнозина от вас може би знаят, Русия е изиграла голяма роля в проучването на Космоса. Всъщност съветски и британски са двата публични езика на Международната галактическа станция.



Погледнете номер 1, с цел да видите повече за съветското проучване на Космоса!

След Съединени американски щати (46 милиона), Русия има втория по величина брой имигранти в света (12 милиона). Много от тях са от някогашни руски страни.

В границата на Русия се приказва на повече от 100 езика. И помните ли републиките, по - горе? Много от тях имат свои публични езици.

Русия има най-големите енергийни и минерални запаси от всяка страна в света и изнася към Европа по-голямата част от петрола си.



Може да е мъчно да се повярва, само че в Русия даже има пустиня. Тя се намира покрай Каспийско море и споделя пустинята Каспийска равнина.

С най-големите горски запаси в света, Русия се назовава " белите дробове на Европа ". Втората е единствено Амазонка по количеството въглероден диоксид, който всмуква.

За да ви даде чувство за размера на Русия, тя се простира от Европейския съюз от едната страна и съвсем допира Аляска от другата. (В една точка Съединени американски щати и Русия са единствено на 4 километра.)

Въпреки че популацията й понижава след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, раждаемостта на Русия и имиграцията към този момент надминават други европейски страни.



Русия има 15 града с население над 1 милион души. Това значително се дължи на мощно урбанизирано население.

Русия (Съветският съюз) беше първата страна, изпратила човек в Космоса (Юри Алексеевич Гагарин) и първата страна, изпратила сателит в Космоса (Спутник I). Това беше и първата страна с задачи на Луната (Луна 9), Венера (Венера 9) и Марс (Марс 3).

Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР