Какво ви е необходимо, за да направите собствени таблетки за

...
Какво ви е необходимо, за да направите собствени таблетки за
Коментари Харесай

Направете си домашни таблетки за съдомиялна

Какво ви е належащо, с цел да извършите лични таблетки за съдомиялна машина:

- дребна мерителна кана (ако желаете да бъдете в действителност прецизни) или ниска стъклена чаша (ако желаете да мерите с око)

- Купа за разбъркване

- супена лъжица

- 2 форми за кубчета лед

- чаена лъжичка

- ръкавици, в случай че имате доста сензитивна кожа и може да реагирате на някоя от съставките

2. Съставки:

2 елементи сода бикарбонат

2 елементи лимонена киселина (прах)

1/2 част сол за съдомиялна машина

1/2 част дестилиран/бял оцет

Няколко капки етерично масло от цитрусови плодове, да вземем за пример лимон, портокал или грейпфрут (по избор)

Не би трябвало да употребявате сол, която използваме за храна (или готварска сол, или едра морска сол), защото тя нормално съдържа средства срещу срастване, които могат да повлияят на механичните съставни елементи на съдомиялната машина и да провокират петна от твърда вода. Уверете се, че употребявате чист NaCl под формата на гранули, за съдомиялна машина.

И по този начин, какво в действителност вършат съставките?

Бял/дестилиран оцет: Има антибактериални свойства. Това също е незаредено незадълбочено интензивно вещество, което оказва помощ за по-доброто разчистване на съдовете и ги кара да изсъхнат по-бързо.

Сода бикарбонат: Това е мек абразив, почистващ сътрудник и дезодорант, който разтваря мръсотията, оправя се с миризмите и унищожава мръсотията.

Лимонена киселина: Помага за разчистване и изплакване на съдовете и предотвратява появяването на водни петна по чашите, като отстранява разтворените минерали като калция от водата (калцият може да се свърже с повърхностноактивни субстанции, като оцет, и да понижи успеваемостта им.

Сол: От значително значение за регионите с твърда вода, защото работи върху йони в калций и магнезий (варовик) за омекотяване на водата. Също по този начин си коства да се употребява в зони с мека вода, с цел да се подкрепи изплакването.

Етерично масло от лимон/портокал/грейпфрут: Те имат антибактериални свойства и прибавят прелестен мирис.

Как да си извършите таблетки за съдомиялна машина
 Не пускайте тези неща в съдомиялната, с цел да не я съсипете Не пускайте тези неща в съдомиялната, с цел да не я съсипете
Вече в съвсем всяко домакинство има съдомиялна. Дори не можем да си представим живота без нея и като че ли е станало изцяло обикновено след ве...

1. Измерете сухите съставки и ги поставете в купата за разбъркване

2. Добавете половината оцет (сместа ще кипи и ще се разшири, когато оцетът реагира със содата бикарбонат - това е нормално)

3.Добавете етеричното масло (и още малко оцет, в случай че би трябвало да разредите сместа)

4. Разбъркайте усърдно със супената лъжица и по-късно разбърквайте на шпации, до момента в който кипенето стартира да отшумява и сместа стартира да се слепва

5. Напълнете на половина всяка формичка за лед и уплътнете сместа с гърба на чаена лъжичка (ако сместа към момента се уголемява, продължете да я натискате и тя ще спре)
 Как вярно да поставяте съдовете с съдомиялната? Как вярно да поставяте съдовете с съдомиялната?
Правилното нареждане на съдовете в съдомиялната машина е гаранция, че те ще бъдат добре почистени. Освен това е належащо уместно о...

6. След като сместа спре да се уголемява, поставете останалата част от сместа, като напълните всяко поделение до горе

7. Натиснете сместа с лъжицата и/или пръстите си, до момента в който се уплътни изцяло (допълнете отделенията с още примес, в случай че е необходимо)

8. След като формите се изпълнят и сместа към този момент не се уголемява, поставете ги някъде на изсъхнало и стайна температура за ден или за една нощ, с цел да стегнат изцяло

9. Прехвърлете таблетките в резервоар с похлупак и съхранявайте на изсъхнало място

Съвет: Ако имате останала примес, можете да я употребявате за разчистване на разнообразни повърхности във вашия дом, в това число и в банята.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР