Какво усещат хората на прага на смъртта? Този въпрос ги

...
Какво усещат хората на прага на смъртта? Този въпрос ги
Коментари Харесай

US-психолози установиха какво точно чувстват хората преди смъртта си

Какво усещат хората на прага на гибелта? Този въпрос ги вълнува от безконечни времена. Психолози настояват, че страхът от гибелта го има във всеки човек. Напълно е допустимо обаче, страстите на хората, които се простят с живота, да са доста по-позитивни, в сравнение с е признато да се счита.

При множеството хора гибелта се асоциира с смут и призрачен сън. Но тези, които фактически се оказват лице в лице с приближаващата гибел не постоянно пислят толкоз отрицателно, изяснява Курт Грей от Университета на Северна Каролина (University of North Carolina).

Авторите са провели опит, в който изучавали блоговете на неизлечимо заболели пациенти, които след това са умряли от рак, да вземем за пример. В контролната група пък била сложена задача доброволците да си показват, чеса неизлечимо заболели и им остават единствено няколко месеца живот.

С помощта на особено създадена компютърна стратегия учените анализирали всички записи, с цел да открият какъв брой постоянно се срещат в тях думите: боязън, смут, паника, благополучие, обич.

И това е забавно: Родители и деца, уви, не разискват секс, гибел, разлъка - четете на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to

Установено било, че в блоговете фактически неизлечимо болните пациенти позитивните думи се срещали много-по-често в сравнение с в записите на менте пациентите. Записите на фактически умиращите били напълнени с обич и смисъл.

Аналогични резултати били получени при анализиране на предсмъртни думи на наказани на гибел и на мними пандизчии, които трябвало да си показват, че скоро ще бъдат екзекутирани. И още веднъж думите на обречените на гибел били доста по-малко отрицателни.

Така и в двата опита било открито, че умиращите хора доста по-често се замислят над смисъла на живота, религията, фамилията. Ето за какво, считат учените, страстите на хората, които се готвят за края на виталния си път, в реалност напълно не са такива, каквито си ги показват множеството от нас.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР