Какво трябва да знаят бременните във връзка с разпространението на

...
Какво трябва да знаят бременните във връзка с разпространението на
Коментари Харесай

МЗ с препоръки към бременните жени във връзка с разпространението на COVID-19

Какво би трябвало да знаят бременните по отношение на разпространяването на COVID-19 в България, разгласява здравното министерство:

- Въпреки наложените ограничавания за работата на женските съвещания, има наложителни проучвания, които би трябвало да бъдат осъществени от акушер-гинеколог по време на бременност. Такива са ултразвуковото определяне на вътрематочна бременност, ранният биохимичен скрининг (11-13-та гестационна седмица), както и УЗД обзор за фетална морфология (20-22-ра гестационна седмица). Възможни са и други проучвания по преценка на наблюдаващия бременността гинеколог.

Във всички тези случаи, касаещи женската консултация, предлагаме на бременните да се свържат по телефона с наблюдаващия гинеколог или да позвънят в лечебно заведение, в което по принцип се прави женска консултация, с цел да запишат час за обзор.

- В случай, че бременната има недоволство или въпроси, свързани с бременността, отвън наложителните проучвания, би трябвало да потърсят по телефона наблюдаващия акушер-гинеколог или да се свържат със профилирано АГ звено.

- При започващ аборт или раждане, раждане в ход и други незабавни положения, бременните дами би трябвало да потърсят здравна помощ в най-близкото профилирано звено по акушерство и гинекология или там, където са следени по време на бременността, или да позвънят на незабавния номер 112.

- При признаци на COVID-19, без акушерски затруднения, бременните би трябвало да се свържат по телефона със своя персонален доктор като всички останали жители.

- Бременна жена със признаци на COVID-19 и почнало раждане, или бременна с акушерски затруднения, би трябвало да бъде превозена благодарение на Спешна помощ до лечебно заведение с родилно поделение за приемане на профилирана здравна помощ. По опция лечебното заведение би трябвало да бъде известено авансово от Спешна помощ, наблюдаващия акушер-гинеколог или от персоналния доктор.

- Наблюдаващият акушер-гинеколог или персоналният доктор са длъжни да издават болничен лист за майчинство.

- Начинът на раждане при бременна жена с потвърден COVID-19, се дефинира от акушер-гинеколога според от акушерските индикации, като при категорично изразено предпочитание на бременната за раждане с цезарово сечение, лекарят е задължен да се съобрази с нея.

- Няма научни данни COVID-19 да се предава от майката на плода.

- На бременните и родилките се предлага да съблюдават с още по-голяма суровост ограниченията за обществена отдалеченост и висока персонална хигиена, защото те са по-податливи към инфекции.

Препоръките са предоставени от членовете на Експертния съвет по здравна компетентност „ Акушерство и гинекология “.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР