Какво трябва да знаем за иРНК ваксините срещу COVID-19? Двете

...
Какво трябва да знаем за иРНК ваксините срещу COVID-19? Двете
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем за иРНК ваксините?

Какво би трябвало да знаем за иРНК имунизациите против COVID-19? Двете утвърдени в Европейски Съюз ваксини против коронавирусната зараза, основани на иРНК технологията, са Comirnaty на производителя BioNTech/Pfizer и Spikevax на производителя Moderna, показват от Здравното министерство.

Ваксините против COVID-19 с осведомителна РНК дават на нашия организъм „ директива за създаване “ на по този начин наречения спайк протеин. Вследствие се образуват антитела против протеиновите шипчета на вируса. Така придобиваме предпазващ имунен отговор, който ни пази, в случай че същинският вирус навлезе в организма ни.

иРНК имунизациите не съдържат ковид, означават от Министерство на здравеопазването. Информационната РНК от имунизацията се разгражда в тялото за няколко дни и не въздейства върху човешката ДНК. Технологията за основаване на иРНК ваксина е разработвана в продължение на няколко десетилетия.

Никоя от утвърдените за приложимост ваксини не съдържа тежки метали, включително живак.

Ваксините против ковид се употребяват както за самостоятелна отбрана против заболяване от COVID-19, по този начин и за запазване на публичното здраве.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР