Какво ти остава, когато си отпаднал от битката за трофея

...
Какво ти остава, когато си отпаднал от битката за трофея
Коментари Харесай

Белгия или Англия? Кой ще се утеши с третото място в света?

Какво ти остава, когато си изнемощял от борбата за трофея стъпка преди мечтания мач? Да покажеш темперамент и с високо вдигната глава да завоюваш третото място, с цел да зарадваш почитателите си.

Така ще постъпят и отборите на Белгия и Англия. Двата тима ще играят през днешния ден на стадиона в Санкт Петербург, с цел да могат да дефинират кой ще бъде трети и кой четвърти в света.

Какво може да чакаме от този мач?

Отговорът е един - доста голове! Просто двата отбора са на върха на класацията по маркирани попадения. " Червените дяволи " имат 13, а " Трите лъва " - 12.

Снимка: Reuters

Нещо повече - представители на двата противника се борят за голмайсторския приз в Русия. Хари Кейн има 6 гола на сметката си. Ромелу Лукаку е с 4, колкото имат и руснакът Денис Черишев и новото попълнение на " Ювентус " - Кристиано Роналдо. Мощният белгиец сигурно ще опита да изпревари водача в това нареждане, до момента в който капитанът на англичаните ще търси опция да ликува още и още.

Снимка: Reuters

Всъщност, срещата през днешния ден ще бъде втора сред двата отбора на този Мондиал. В групите Белгия и Англия сътвориха скучно дерби, примесено по-скоро с тактически размишления. Тогава избраниците на Роберто Мартинес ликуваха слез победа с 1:0, само че англичаните се радваха на по-лесния поток.

stat

Какво демонстрираха двата тима до тук?

Белгия може да се гордее с младите си футболисти, които занапред ще се развиват. Специалистите чакат този отбор да покаже най-хубавото си лице на идващото международно състезание, когато звездите Еден Азар и Кевин де Бройне ще са натрупали още опит и самочувствие и ще са единствено на по 31 години.

Иначе тимът играе с ясната цел да надскочи най-хубавото достижение на своите прародители - 4-ото място от 1986 година

Атрактивна игра с добра тактичност и обединен колектив - това сподели тимът, който остана непобеден в своята група.

Характерът и здравите нерви пък господстваха на терена в елиминациите. Белгийците обърнаха Япония на осминафинал с гол в последната секунда за 3:2, а против рекордьора по международни трофеи - Бразилия, даже не трепнаха.

Снимка: Reuters

Англия за първи път потегли на Мондиал без гръмки обещания и упования, а " отговорен " за това е селекеционерът Гарет Саутгейт, който съумява да държи своите момчета крепко стъпили на земята.

В групите те играха мъдро, а в елиминациите със сърце. Преодоляното " проклинание на дузпите " против Колумбия им даде самочувствие за лесна победа против Швеция.

Снимка: Reuters

Отборът не съумя да зарадва почитателите си с класиране на край, само че върна загатна за насладата от 1966 година, когато " Трите лъва " станаха международни първенци вкъщи. Мачът за третото място сигурно ще бъде един дребен край за тях, защото от онази далечна години, това е най-хубавото показване на отбора.

stat
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР