Какво сме си говорили с братя Галеви на срещата преди

...
Какво сме си говорили с братя Галеви на срещата преди
Коментари Харесай

По актуална тема: Румен Петков проговори за срещата си с братя Галеви от преди 15 години и... 



Какво сме си говорили с братя Галеви на срещата преди 15 години? Няма да мога да бъда потребен с този отговор, само че има отчети и материали за нея, които би трябвало да са към този момент в Национална сигурност. Това съобщи в утринния блок на bTV някогашният вътрешен министър Румен Петков.

" Срещата беше по предложение на Националната работа за сигурност. Аз не съм самодеец и не съм правил сходна среща без да пита, съветвал съм я. Тези двама души работеха доста интензивно в битката против наркотрафика и с наши партньорски стратегически служби ", разяснява той, в качеството си на вътрешен министър с братя Галеви (Пламен Галев и Ангел Христов - б. р.) през 2010 година

" Срещата трябваше да бъде в изискванията на специфични разследващи средства, с цел да бъде записано всичко, което се приказва там. Човекът, който провали специфичните разследващи средства го уволних. Ваньо Танев уволних ", съобщи още Петков. И добави:

" Минаха 15 години. А ние услужливо пропущаме въпроса по какъв начин те излязоха от България? Иронията тук е повече от уместна, по тази причина да кажем, че Путин го е прострелял отвън страната, след което го е вкарал още веднъж в страната и го е прострелял повторно.

Не желая да се връщам обратно, не е обичайно да го върша. Алексей Петров споделя, че той е уредник на срещата, тъй като е по този начин ", добави още Петков. И разясни:

" Съзнателно беше провалено документирането на тази среща. Има отчети и материали, както към този момент споделих.

Каквото и да приказвам оттук насетне по тематиката, ще е спекулативно. На нея се говореше за висши чиновници на Министерство на вътрешните работи и техни задължения, говореше се за битката с наркотрафика... А обстоятелството, че тези хора не са били обслужвани - къде са, по какъв начин живеят, какви са им контактите, средата, приказва задоволително ".

Петков акцентира още, че сме в навечерието на годишнина, " откогато ни посети един аероплан със статут на хвърчило мой набор ".

" Кой пристигна с него? Аз питах дали не е някой от непрекъснато разширяващата се диаспора в Дубай, дали не е Брендо (Евелин Банев-б. р.), който търсим ние, Италия, Румъния, само че Зеленски му даде украински паспорт и го направи недостижим за Европейски Съюз.

Тук ръководител на комитета по посрещането е Кирил Петков. Някой ще каже ли какво пристигна с този аероплан? Днес ръководителят на комитета по изпращане и по посрещане вършат коалиция ", сподели Петков.

" Ние не разбираме ли, че говорейки за Шенген и Еврозона, се държим като едни жалки измамници?! Ние институционално не се интересуваме от тези хора, а за какво това е по този начин - питайте ръководителя на комитета по изпращането и ръководителя на комитета по посрещането.

Моята душа не е сладкарска витрина, ще отнеса някои информации за себе си. Но аз съм подобен човек, че като кажа нещо, имам неприятния табиет да го извършвам ", не спести още саркастични нотки Румен Петков.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР