Какво ще ви плати застрахователят, при следния казус - колата

...
Какво ще ви плати застрахователят, при следния казус - колата
Коментари Харесай

Къде да обжалваме платените обезщетения по застраховка „Каско“

Какво ще ви заплати застрахователят, при следния проблем - колата ви има застраховка „ Каско “ и е ударена на паркинг, с развалена странична ризница, счупено огледало и очевидно дребни вреди в предната част.

Колата е остаряла и не може да се ремонтира в приближен сервиз, по тази причина той я кара на майстора, при който върви от години. След подробен оглед се оказва, че с изключение на потърпевшите ризница и огледало, има потребност от корекция на скоростния лост и ръчната спирачка. Сметката за всичко е 850 лева, само че майсторът дава документ единствено за 700 лева, защото крие част от приходите си. Оказва се, че застрахователят ще заплати едвам 400 лева от всичко.

Защо се получава по този начин, изясняват от Асоциация на българските застрахователи.

Първо – застраховката покрива вредите на паркинга, само че останалите не са вследствие на случай. Износването на ръчната спирачка и повредата на скоростния лост са резултат от естествена обезценка. Застрахователите не покриват такива повреди. Освен това неналичието на меродавен документ изключва автоматизирано една част от направените разноски.

Защо при „ Каско “ може да ви платят по-малко от ремонта в сервиза

Важно е да знаете, че във всеки осигурителен контракт би трябвало да са ясно разказани покритията и периодите за заявяване на вреди. Ако ги изпуснете, може да ви откажат напълно заплащане.
 istock istock
Откази от заплащане могат да се апелират пред Комисията за финансов контрол (КФН), само че размер на вредите се оспорва единствено в съда. Разбира се, пожелаваме ви в никакъв случай да не стигате до тъжби и съдилища – просто четете деликатно изискванията на полиците. изясняват от Асоциация на българските застрахователи.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР