Какво ще кажете, ако полетът, колата и хотелът ви бъдат

...
Какво ще кажете, ако полетът, колата и хотелът ви бъдат
Коментари Харесай

Уникално изобретение: През 21 век хотелската стая ще ви следва навсякъде

Какво ще кажете, в случай че полетът, колата и хотелът ви бъдат интегрирани в един първокласен, високотехнологичен директен комплекс? Това е концепцията зад Hyperloop Hotel на Брандън Зибрехт, иновационно решение за пътешествениците през 21-и век.

Зибрехт, който е приключил архитектура в университета на Невада, Лас Вегас, е носителят на тазгодишната премия „ Радикална иновация “. Той бе почетен с нея поради визионерската си схема на хотела на бъдещето.

Тя включва редица преносими стаи, които се движат на територията на Съединени американски щати през тръби с лимитирано налягане посредством системата Hyperloop.

Hyperloop е откритие на генералния шеф на Tesla Илон Мъск, който първи споделя концепцията през 2013 година Целта е да бъдат построени стоманени тръби на цялата територия на Съединени американски щати, които ще действат като субербърза мрежа на метрото, обхващаща цялата страна.

Зибрехт се надява изобретението му да доближи до Азия и Европа. Hyperloop Hotel ще употребява тази система, с цел да отнесе пътуването до ново ниво, като революционизира хотелската промишленост. Пътешествениците не би трябвало да купуват самостоятелни билети за всяко пътешестване, нито пък да разервират заслон настрана.

„ Hyperloop Hotel има опцията да промени напълно метода, по който живеем, оттатък хотелиерската промишленост. Съществува радикална иновация, която може да помогне за превръщането на тези хрумвания в действителност “, споделя Джон Харди, създател на премията „ Радикална иновация “ и общоприет шеф на организацията The John Hardy Group.

Много дестинации за един ден

Зибрехт проектирал стаите като просторни контейнеровози, разполагащи с целия актуален разкош в хотелите. Резултатът е план за хотел, който е по едно и също време организиран и резистентен.

Зибрехт пресмята, че построяването на хотела ще коства 10 милиона $. Екипът на „ Радикална иновация “ го възнаградил с 10 000 $, с цел да развие още повече концепцията си.

Системата Hyperloop към момента не действа, само че стартъп компанията твърди, че тя може да проработи до 2020 година Зибрехт споделя, че е отворен към съдействие с Hyperloop.

„ Надявам се, че Hyperloop Hotel скоро ще стане действителност. Тази концепция е изцяло осъществима, защото Hyperloop към този момент е тествана в родния ми щат Невада. Отворен съм за партньорство с Tesla и за доразработване на концепцията ми като уголемение на плана или подмарка на Hyperloop One “, показа Зибрехт пред CNN.

„ Смятам, че Hyperloop One е идната огромна иновация в напредването в Съединени американски щати и евентуално в света “, добави той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР