Какво ще кажете, ако има как без повод да направите

...
Какво ще кажете, ако има как без повод да направите
Коментари Харесай

Най-голямата битка с варени яйца или защо всеки ден в офиса трябва да е различен?

Какво ще кажете, в случай че има по какъв начин без мотив да извършите нещо за собствен сътрудник? Има ли случай, в който не компанията, ами чиновниците сами вземат решение какво да създадат за съседа си по бюро, да изберат мястото за тиймбилдинг или тематиката на коледното празненство? Много хора ще кажат, че оферти има доста, само че малко са тези мениджъри, които се вслушват в тях. И може би ще бъдат прави, само че не постоянно.
В една компания има едни хора, които не мислят по този начин. Те са група от осем индивида, които са взели вътрешнофирменото въодушевление в свои ръце и се забавляват, до момента в който работят.
И с цел да не сме голословни, компанията е Tek Experts - аутсорсинг компания, профилирана в снабдител на бизнес услуги в региона на програмен продукт и ИТ поддръжката (явно не е условие, да работиш в рекламна организация, с цел да си креативен). А чиновниците? Те назовават себе Fellowship, само че не на пръстена (по прилика с The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring), а Tek Experts Fellowship. И въпреки всичко има връзка с историята на Толкин – тяхната цел е дружно да работят за по-различно въодушевление в офиса, да предизвикват поддръжка за социално-отговорни начинания и да сплотяват екипа. Не, това не е нещо невиждано до момента. Различното е, че „ задругата “ в Tek Experts се събира, взима решения, предлага и реализира планове, които самите чиновници изискат, без да са получили задачата да го създадат от страна на управлението и без корпоративни стандарти.

Стартират със социално-отговорен план, обвързван със събиране на храна и доброволчески начинания в поддръжка на Animal Rescue Sofia. Включват се доста чиновници, които безплатно подаряват свободното си време, с цел да се грижат за и да разхождат изоставени домашни любимци. Тази самодейност на чиновниците, се харесва – участниците схващат силата на „ задругата “ и стартират регулярно да се събират, с цел да измислят нови и нови хрумвания. Проектите са безчет, от обществени до занимателни - празнуване на 24 май с образуване на специфична викторина, кино Game of Thrones вечери, събиране на средства за подкрепяне на деца в неравностойно състояние и… пердах с яйца - The Biggest EGG-Stream Combat, по случай Великден. Организацията постоянно е огромна, тъй като искащите са доста. Инициативите са всеки ден, ентусиазмът е страховит.

Ръководството на компанията оказва помощ, само че стои настрани. „ Мениджърският екип поддържа всяко наше решение, без да се постанова и без да поставя ограничавания. Неговото присъединяване е с хрумвания, работа и финансиране, всичко друго зависи от нас “, споделя Аманда Пекова, един от дългогодишните членове на компанията. И да – компанията не се намесва. Тя дава на своите чиновници опцията да реализират и най-щурите хрумвания и ги стимулира да вършат това.
В Tek Experts Fellowship работят разнообразни правила – там няма подчиненост, всеки може да взе участие с оферти и помощ в реализирането им, а главната цел е всички да се забавляват. Всеки ден е друг и никой, с изключение на дребната група основатели, не знае каква изненада го чака на следващия ден.
Да работиш – да, само че освен! Всеки ден тук е друг и това е ужасно, тъй като всички се усещат оценени, значими и значими, както за своите сътрудници, по този начин и за компанията като цяло.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР