Какво се знае за групировката Вагнер?Самите те се описват, като

...
Какво се знае за групировката Вагнер?Самите те се описват, като
Коментари Харесай

Какво се знае за групировката Вагнер

Какво се знае за групировката " Вагнер "?

Самите те се разказват, като " частна военна компания ", само че наскоро съветското военно министерство се опита да ги вкара в редиците на въоръжените сили. За първи път се появява публично през 2014 година, когато поддържа проруските сепаратисти в Източна Украйна, оповестява " Нова телевизия ". През последната година, " Вагнер " се разраства доста и се счита, че сега в нея има към 50 хиляди души.

80% от бойците на групировката в Украйна са привлечени от пандизите, твърди Вашингтон. В Украйна войските на „ Вагнер ” изиграха значима роля в дългата борба за завладяването на град Бахмут. Конфликтът сред Пригожин и министъра на защитата Сергей Шойгу тлее от месеци. Пригожин нееднократно ги е упреквал, дружно с командващия в Украйна Валерий Герасимов, в непросветеност и липса на доставки на муниции за частната му войска.

По думите на водача на частната военна компания бойците му са завладели Ростов на Дон, който е основен за военните дейности в Мариупол и Донецк, както и Воронец, който е метода към Харковската област.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР