Какво се случва с Царско село? Отборът уж беше пред

...
Какво се случва с Царско село? Отборът уж беше пред
Коментари Харесай

Бивш масажист на Левски спасява отбор в елита с пари на италианци

Какво се случва с Царско село? Отборът сякаш беше пред разпад и отдръпване от шампионата, само че остана във футболния ни хайлайф. Собственикът Стойне Манолов на няколко пъти призна, че се колебае какво решение да вземе – овакантяване на Първа лига или налагане единствено на юноши напролет. В последна сметка предприемачът реши да не оставя елита с един тим по-малко.

Появиха се и тайнствени италианци. Като започнеш от босове, минеш през началници на по-ниско равнище, та стигнеш до треньори и доста футболисти от Ботуша. И шахът в Царско село стана цялостен!

Любопитни аргументи за какво клубът ще продължи присъединяване си в родното състезание излязоха на хоризонта. Първата е, че Царско село ще изпусне няколко хиляди лв. от телевизионните права. Става въпрос за 300-350 000 лв.. Защото в случай че един клуб реши по средата на сезона да се отдръпна от елита, губи автоматизирано всяка стотинка. Всъщност, това е главната причина Стойнето да остане и да не осъществя първичното си решение.

Второ – Манолов чака пари и от различен място. През лятото на предходната година Царско село прати чартърен Андерсон Кордейро във втородивизионния испански Флуенлабрада с алтернатива за откупуването. Говори, че испанците са удовлетворени от бразилеца и считат да купят правата му. Това обаче няма по какъв начин да се случи, в случай че българският клуб загуби професионалния си статут. Тук иде тирада за почти 200 000 евро, което преведено на български значи 400 000. Плюс горните 350 000, ето ти 750 000 лв.. Не са за изпускане, нали? Защо Стойнето да ги губи? Вместо да затрие Царско село, по-добре да доизкара сезона с юноши. Но няма да е с юноши.

Сега идва огромната мистерия. Как се появиха въпросните италиански синьори? Това са същите, които пробваха да влязат в управата на Ботев (Враца), а сетне и на Берое. Но удариха греда на двете места.

Връзката сред тях и Царско село е направена от Софроний Софрониев (на фотографията в кръгчето), който е някогашен теляк на футболния клуб Левски, твърди БЛИЦ. Казват, че и до през днешния ден той симпатизира на " сините " и им стиска палци. Работил е в тима, когато там блестят Боби Михайлов, Наско Сираков, Божидар Искренов, Емил Спасов, Емил Велев, Георги Йорданов-Ламята и други.

Софроний е от 15 години футболен управител, близо 20 лета е живял в Италия. Работил е в много забавни тимове като физиотерапевт. Бил е подобен на Масимилиано Алегри в Каляри, който през днешния ден е треньор на Ювентус. Тогава ментор на Каляри е известният уругваец Оскар Табарес. Поддържал е отлични връзки с тях.

Софрониев също влиза в управата на Царско село дружно с италианците Дино Сако и Томазо Маниконе. Засега баш шефът си остава Стойне Манолов.
`Бивш
Кои тъкмо са италианците? Какъв е бизнесът им?


„ На тези въпроси ще отговорим скоро. Чакаме господин Манолов да се завърне от чужбина и ще дадем конференция. Тогава ще паднат доста въпросителни. Вярвам, че престоят на двамата италианци, които са мои съдружници във компанията, която имаме, ще е позитивен в България. Чакаме още футболисти от Италия, които заиграят в Царско село “, съобщи Софрониев пред БЛИЦ и посочи, че единият от тях е от италианско-швейцарски генезис.

Той разкри забавна факт за треньорския пост на Царско село. Начело на отбора публично ще се води именитият деец Йордан Стойков-Бумбо. През ноември първенецът на България с Локо (София) през 1978-а навърши 70 години. Нещата обаче ще се движат от италианеца Андреа Сасарини, който няма нужния лиценз за ментор. Стойков от доста време не е бил треньор в България, работил е единствено в чужбина - и то в няколко екзотични страни. За последно - в Малдивите.

Връзката сред италиански предприемачи и българския футбол е дълга, забавна и дори на моменти трагикомична. За нея може цялостен разказ да се напише. Спомнете си единствено Нефтохимик и Ботев (Пловдив), само че не по времето на Динучи при „ канарчетата “.

Дали ни следва нов подобен епизод или този път всичко ще е чисто и транспарантно? Въпрос без отговор е това. Засега.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР