Какво се случва с отстранената от поста директорка и кой

...
Какво се случва с отстранената от поста директорка и кой
Коментари Харесай

Ето кой седна на стола на скандалната шефка на санаториума в Баня

Какво се случва с отстранената от поста директорка и кой зае мястото й?

Специализираната болница за рехабилитация в град Баня, Карловско, в последно време стана много известна. Филиалът на цяла конструкция от санаториуми към здравното министерство не стана прочут с положителните си физиотерапевтични и рехабилитационни способи за лекуване, а за жал блесна в новините със скандални разкрития след следствие на една от водещите национални малките екрани в България, написа.

Нека си напомним...

В СБР Баня се лекуват пациенти по стратегии на Национален осигурителен институт и по клинични пътеки. Данните сочат, че предходната година с пари от осигуровките ни там са лежали към 3500 души. В средата на месец април стана публично притежание, че огромен % от пациентите обаче не са действителни, настояват някогашни и сегашни чиновници. Ръководството лекувало по документи главно личния състав. А в подмяна на това чиновниците получавали кашкавал и колбас.

След излъчен репортаж стана ясно, че шефката Божана Иванова също е била пациент на санаториума по клинична пътека - фиктивно, без да употребява процедури.

В деня, откакто бе сниман репортажът за санаториума и реализираната в него скандална процедура, шефката Божана Иванова изготвила декларация в нейна отбрана. Декларацията е била единствено една на брой и съгласно осведомени, чиновниците били принуждавани да се подписват на празни листове, които не били прикрепени законно към декларацията. Листовете били " хвърчащи " и надлежно подписите на чиновниците има опция да бъдат употребявани за користни цели. Правени са и подмятания - който откаже да се подпише, може да остане без работа, твърди чиновник.

Още на същия ден Районната прокуратура в Пловдив се самосезира и стремително отстраниха директорката Божана Иванова от служба до привършване на инспекция от здравното министерство, под чиято шапка е болничното заведение.

Кой обаче пое ръководството на санаторима в курортното градче?

По доказана информация, с която GlasNews.bg разполага, на стола на Божана Иванова е седнал Евгени Любенов - позната фигура в медийното пространство.

Евгени Любенов е бил шеф на СБР-НК ЕАД филиал Хисаря след извоюван конкурс. Преди това е работил в Националната здравноосигурителна каса и в Министерството на районното развиване и благоустройството. От 1991 до 2000 година е бил електротехник в КЕ " Балканкар-6-ти септември " в София. Завършил е 141-во ЕСПУ с преподаване на съветски език и приблизително особено обучение с профил Електроконтактни системи. След това се е дипломирал в Университета за национално и международно стопанство в София и Медицинския университет в Пловдив. Магистър е по специалността " Обществено здраве и мениджмънт ". Има спомагателна подготовка по Международна статистическа подредба на заболяванията и проблемите свързани със здравето, по съществени производства по Административнопроцесуален кодекс за неюристи и по мениджмънт на качеството и контрола на здравната активност. През 2018 година става изпълнителен шеф в болница във Враца.

При Евгени Любенов също не липсват кавги - през 2019 година медиците от Врачанската болница излизат на импровизиран митинг, а повода - неизплатени заплати. Тогава чиновниците на МБАЛ-Враца заплашиха изпълнителния шеф Евгени Любенов с групова оставка поради неналичието на изясненост към изплащането на заплатите.

Къде се покри Божана Иванова и ще си върне ли поста на шеф?

Към този миг от Национален осигурителен институт и Районната прокуратура в Пловдив към момента правят кръстосани инспекции в санаториума в Баня. Проверките не са единствено по документи, само че и на място, в действително време. Според осведомени, краткотрайно отстранената от служба русокоса директорка ще се завърне на своя пост до края на месеца, макар осъщественото следствие и откритите от него нередности. Бивши чиновници обаче упорстват тя " да си стяга багажа за Сливен ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР