Какво се случва с австрийското наследство на Дража Вълчева, питат

...
Какво се случва с австрийското наследство на Дража Вълчева, питат
Коментари Харесай

Мистерия с наследството на Дража Вълчева

Какво се случва с австрийското завещание на Дража Вълчева, питат се старейшини от Българска социалистическа партия 6 години след гибелта на видната Българска комунистическа партия функционерка. Фаворитката на Тодор Живков умря на 26 май 2016 година след инсулт, който я покоси по време на съня ѝ. След кончината ѝ не стана ясно каква е ориста на парцелите ѝ във Виена, поради които преди време Вълчева си навлече омразата на доста свои партийни приятели.

След измененията за известно време се говореше, че желязната лейди на Българска комунистическа партия се е преместила със фамилията си в австрийската столица, където разполагала освен с жилище, само че и с магазини, които отдавала чартърен. Повечето от тях се употребили за цветарници, а с апетитните парцели за милиони Вълчева се била сдобила още до момента в който се употребила с благоразположението на Тато, както и с твърдите си позиции в партията. Към днешна дата никой от живите ѝ съратници не знае какво се е случило с имотната ѝ империя в Австрия. Близки до Вълчева споделят само, че апартаментът ѝ в центъра на София бил предан чартърен.

До края на живота си Дража живееше в емблематичното жилище покрай Докторската градина в София, персонален подарък към нея от някогашния Първи. Тя постоянно можеше да бъде забелязана на разходка в парка, куцукайки с бастун. Заради внушителните размери от близо 170 квадрата, отличната локация и аристократично обзавеждане с антикварна стойност цената на парцела била колосално висока, надлежно наемът не падал под 5 хиляди лв..

Пловдивското жилище на Дража, намиращо се на пъпа на града на централната ул. „ Иван Вазов “, от дълго време не е благосъстоятелност на нейното семейство и е продадено на богат предприемач.
Единственото дете на Вълчева е щерка ѝ Саша, която работи като академик към Българска академия на науките. Тя е омъжена за предприемача и посланик Пламен Грозданов, с който имат двама огромни синове. Семейството развива голям брой бизнеси, измежду които и винарска маза, само че дъщерята на Дража е отдадена главно на науката и работата си върху разнообразни проучвания и разработки. Именно при Саша би следвало да е отишло цялото завещание на видната Българска комунистическа партия функционерка, която след демократичните промени беше изключена от Българска социалистическа партия и изпадна в недружелюбност.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР