Какво се случва на пазара на недвижими имоти по време

...
Какво се случва на пазара на недвижими имоти по време
Коментари Харесай

България се оказа оазис на лихвите

Какво се случва на пазара на недвижими парцели по време на незапомнено висока инфлация? Тя е най-високата за последните 70 години в най-голямата европейска стопанска система – немската. „ На процедура 2 генерации не са виждали такива инфлацията. За нас това е най-голямата инфлация от 25 години. България се оказа оазис на лихвите, които ще се усилят с 1%-1.5% през идващите две тримесечия. В тази обстановка задграничните вложители са доста по-предпазливи за сметка на локалните вложители, които виждат повече благоприятни условия “, сподели Явор Костов, ръководещ сътрудник, Forton, Cushman & Wakefield по време на конференция за пазара на недвижими парцели, провела се в София.

Що се отнася до офис пазара, то на него през последните месеци следим сегментация сред качествени и високотехнологични здания и положителни местоположения. Тенденцията е за релокация от по-нискокачествени офиси към по-добри и по-модерни здания. Пазарът на офис площи е ясно сегментиран. Доходността ще е диференцирана по отношение на качеството и запълняемостта на постройките.

„ Коуръкинг площите ще се развиват Към момента те са 60 000 кв.м Тенденцията тези площи през идните 2-3 години на набъбнат двойно и даже тройно “, предвижда Костов.

Благодарение на ковид забавно се разви пазарът на търговски площи. Ускори се растежът на електронната търговия. Големите вериги заложиха на онлайн предложение и офлайн магазини. Засили се пазарът на площи, ситуирани на мощни местоположения за сметка на площите, които се намират по-слаби местоположения. „ Моловете с положително ръководство и добър микс ще имат по-силни позиции от останалите “, предвиждат анализаторът.

Друг забавен сегмент са ритейл парковете. При тях разноските за строителство са ниски. Тези, които оферират огромно многообразие – мода, услуги и атрактивни търговци, се разрастват.

От световното опълчване най-големи позитиви ще има за тези, които са вложили и имат намерение да вложат парите си в индустриални парцели. „ Все по-важна ще е принадлежността към НАТО, Европейски Съюз, логистичната непосредственост до крайния консуматор и България и Сърбия може да завоюва от това, само че не и без поддръжката на страната “, разяснява Костов.

Съветът му е да се влага в стойност и качество, което да придвижи парите през времената на рецесия и турбулентност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР