Какво се случва когато втората най-голяма строителна компания в Китай

...
Какво се случва когато втората най-голяма строителна компания в Китай
Коментари Харесай

Най-богатият човек в Азия през 2017 г. сега разпродава луксозни активи за да плаща дългове

Какво се случва когато втората най-голяма строителна компания в Китай не може да заплаща задълженията си? Много просто – намесват се китайските управляващи и дават нетипични решения за решение на проблема.

Основателят на финансово усложнения строителен колос China Evergrande Group, стартира да набира паричен запас посредством продажба на някои от първокласните си активи, в това число творби на изкуството, калиграфски творби и три първокласни парцела, предава Reuters, базирайки се на документи и източник, осведомен със обстановката.

Китайските управляващи са споделили на 63-годишния ръководител на борда на шефовете на Evergrande Хуи Ка Ян да употребява част от персоналното си благосъстояние с цел да подкрепи процеса по погасяване на отговорностите към притежателите на облигации, показват два самостоятелни един от различен източника.

Невъзможността на Evergrande да посрещне заплащанията по облигациите си, запрати доста вложители, кредитори и снабдители в територията на финансовия безпорядък.

Гуо Хуи, чийто бизнес за разчистване търси неплатени 18 млн. юана (2.8 млн. долара) от Evergrande, бе заставен да продаде автомобила си Porsche Cayenne и парцел с цел да набере средства, с който да избави компанията си.

„ Той би трябвало да продаде нещата си. Няма избор щом управляващите го карат ”, споделя Гуо Хуи.

Хуу Ка Ян е заложил едно от своите имения в Хонконг с повърхност от към 5000 квадратни фута в The Peak, най-престижният жилищен квартал в Хонконг с панорама към блестящите небостъргачи в града, за заем от China Construction Bank през октомври, сочи информация в имотния указател на Хонконг.

Имотът коства към 103 млн. щатски $ (800 млн. хонконгски долара), като брокер разяснява пред Reuters, че парцелът е заложен против заем в рамер на 300 млн. хонконгски $, който ще бъде употребен за заплащанията по облигациите на Evergrande.

Предприемачът, който през 2017 година бе разгласен за най-богатият човек в Азия, е заложил два дурги първокласни парцела, намиращи се в същия регион, в Orix Asia Capital Ltd на 8 ноември за неразкрита сума, сочи информация в имотният указател на Хонконг.

Според локалната медия HK01, общата сума по този заем възлиза на 821 млн. хонконгски $.

Един от парцелите коства 800 млн. хонконгски $, показва брокерът, до момента в който другият е с по-голяма повърхност и съгласно HK01 коства към 1 милиарда хонконгски $.
Луксозни активи
Отгледаният от баба си на село, Хуи Ка Ян основава Evergrande през 1996 година в град Гуанджоу, като предлага жилища евтино, които му печелят цяло положение.

Милиардерът има пристрастеност към калиграфията, изкуството и декоративните шарани кои – риба, за която се счита, че носи шанс. За тези си навици, Хуй Ка Ян харчи десетки милиони, споделя източник с директно наблюдаване върху събитията.

След разпореждане на Хуи Ка Ян, Evergrande е продала творби на изкуството и краснопис с цел да набере пресен капитал, разкрива източникът, който избира да остане неизвестен заради деликатната обстановка.
Ще удари ли Китай пазара на първокласни артикули?
Националната акция на президента на Китай Си Дзинпин за „ общо благополучие ”, която цели преразпределение на благосъстоянието...

Източникът разкрива, че строителната компания е продавала и два частни самолета Gulfstream през последните седмици.

The Wall Street Journal съобщи по-рано през този месец, че Evergrande е набрала над 50 млн. $ посредством продажбата на два от своите частни самолети на американски вложители.

Хуй Ка Ян има и 60-метрова яхта, чиято стойност възлиза на 60 млн. $, както и частен аероплан Airbus, оповестяват китайските медии.

Състоянието на Хуи Ка Ян се стопи през последните няколко години. През 2017 година той притежаваше 45 милиарда $, до момента в който през тази година благосъстоянието му възлиза на 11.3 милиарда $, по данни на Hurun China Rich List 2021.

Въпреки продажбата на част от персоналните си активи, приходите бледнеят в съпоставяне със отговорностите на Evergrande от над 300 милиарда $, което се равнява почти на брутния вътрешен артикул на Южна Африка.
Защо най-богатите хора в Китай се опасяват за парите си?
Богатите също плачат. Особено тези дни в Китай. След като президентът на страната Си Дзинпин подхвана акция, целяща преразпределение...

След като през предходната седмица Evergrande още веднъж съумя да предотврати несъблюдение на отговорностите си посредством заплащане на прихода по облигации в последната минута, идващият му краен период е 28 декември, като заплащанията по купони възлизат на на обща стойност надхвърляща 255 млн. $.
Как Evergrande изпадна в неволя?
Evergrande се разрастваше нападателно, с цел да се трансформира в една от най-големите компании в Китай, като набра заеми за към 300 милиарда $. През предходната година обаче Китай вкара нови правила за надзор на дължимите суми от огромните бизнесмени на недвижими парцели.

Новите ограничения накараха Evergrande да предложи своите парцели с огромни отстъпки, с цел да подсигурява, че разполага с входящи парични потоци, по този начин, че да поддържа бизнеса.

Понастоящем обаче компанията се бори да изплати лихвените заплащания по задълженията си.

Тази неустановеност докара до спад в цената на акциите на Evergrande с към 80% през актуалната година, а рейтонгът по облигации също бяха намалени от международните рейтонгови организации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР