Какво се случва или по-скоро какво не се случва в

...
Какво се случва или по-скоро какво не се случва в
Коментари Харесай

Министерството на културата или Министерството на мълчанието има България?

Какво се случва или по-скоро какво не се случва в Министерство на културата? Това е въпросът, който резонно си задават всички, свързани поради работата и ползите си с това ведомство. И отговорът май е – мълчание…

На 13 януари ще стане месец, откогато кабинетът " Кирил Петков " се закле и май това бе последната обществена изява на министър Атанас Атанасов. След това за съществуването му научаваме единствено от изявленията в формалния уебсайт на Министерство на културата.

При това и там за работата на Атанасов информацията е нищожна - поздравил е артистите от Дома на ветераните на културата и изкуствата, участвал е на награждаването на Хосе Карерас с почетния знак на президента, както и на церемонията, в която Румен Радев е удостоил с държавни оценки изтъкнати културни дейци, дал е инструкции по какъв начин да работят с аудитория културните институти поради нова заповед на здравния министър.

С това се изчерпва общественото наличие на Атанас Атанасов за месец време.

На 21 декември министър председателят Кирил Петков назначи заместник-министрите на културата Бойко Кадинов и Юрий Вълковски, които дружно с Весела Кондакова са екипът на Атанасов във ведомството.

След това министерството още веднъж замлъкна. Само Весела Кондакова имаше обществена изява като част от новосформирания Национален пандемичен комитет.

До този миг заместник-министрите не са показани публично (което не е задължително), не са оповестени и ресорите им. Усилено се приказва, че сектор „ Сценични изкуства и учебни заведения по изкуствата” е на Весела Кондакова, за музеи и културно завещание ще дава отговор Бойко Кадинов, а Юрий Вълковски ще работи по Плана за възобновяване, ще дава отговор за Национален фонд „ Култура” и европейски планове като Норвежката стратегия.

Това евентуално ще го научим от новия организационен устав на министерството, който би трябвало да разпише дилемите на членовете на политическия кабинет на Атанас Атанасов.

След като станаха известни имената на тримата зам.-министри, следва да разберем и кой ще е шеф на политическия кабинет, както и шеф на дирекция " Връзки с обществеността и протокол ".

По всичко наподобява обаче, че това ще се случва постепенно и дълготрайно. За същинска работа напълно да не приказваме.

На първо време на Атанасов ще му се наложи да отговори в пленарна зала има ли в бюджета на Министерство на културата средства за ремонт на Концертна зала и такива за провеждането на интернационален архитектурен конкурс за план за постройка на Операта.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР