Какво се случи в болницата в Газа?Инцидентът беше потвърден в

...
Какво се случи в болницата в Газа?Инцидентът беше потвърден в
Коментари Харесай

САЩ свалят дронове, насочени към техните войски в Ирак, докато регионалното напрежение пламва

Какво се случи в болничното заведение в Газа?

Инцидентът беше доказан в изказване, оповестено от Централното командване на Съединени американски щати в сряда, което акцентира продължаващите провокации, пред които са изправени съдружните войски в района.

„ В този миг на нараснала паника ние зорко следим обстановката в Ирак и района. Американските сили ще пазят американските и съдружните сили против всяка опасност “, се споделя в известието.

Ислямската опозиция в Ирак, коалиция от тези милиции, пое отговорност за неотдавнашните офанзиви, обещавайки " още интервенции " против " американската окупация ".

Това се случва на фона на ескалиране на напрежението и опасения за по-широк районен спор вследствие на войната Израел-Хамас.

Докато Хизбула, съдружник на Хамас в Ливан, взе участие в лимитирани гранични удари с Израел - иракските милиции, с поддръжката на Иран, издадоха закани за нахлуване Съоръжения на Съединени американски щати в отговор на поддръжката на Израел от Америка.

„ Нашите ракети, дронове и специфични сили са подготвени да насочат качествени удари против американския зложелател в неговите бази и да нарушат ползите му, в случай че се намеси в тази борба, “ Ахмад " Абу Хюсеин " ал Хамидауи, началник на милицията Катаиб Хизбула, сподели предходната сряда. Той също заплаши да изстреля ракети против израелски цели.

Изображение: Протестиращите се сблъскват със силите за сигурност по време на митинг покрай посолството на Съединени американски щати в Аукар, Ливан

След детонацията в болничното заведение Ал Ахли ал Араби в град Газа във вторник нощ, което докара до стотици жертви, групата приписа злополуката на Съединени американски щати и тяхната поддръжка за Израел.

В настрана изказване тя прикани за преустановяване на наличието на Съединени американски щати в Ирак.

Хамас назова детонацията в болничното заведение „ закононарушение на геноцид “ и упрекна Израел за него.

Израел отхвърли да е забъркан и сподели, че детонацията е породена от несполучливо изстреляна ракета, изстреляна от Палестинския ислямски джихад ( PIJ) - ислямистка въоръжена формация, основана в Газа, която е по-малка от Хамас, само че споделя сходна идеология.

Американски чиновници, проверяващи детонацията, споделят, че събраната до момента информация демонстрира, че Израел " не е виновен " за детонацията.

Двама високопоставени американски чиновници споделиха пред NBC News - американският сътрудник на Sky News - че Съединени американски щати са решили, че група PIJ е изстреляла погрешно ракета и тя е блъснала болничното заведение.

Прочетете повече:
„ Обединеното кралство е с вас “, Сунак идва за договаряния в Израел

Междувременно Tashkil al Waritheen, подкрепяна от Иран милиция, пое отговорност за втора офанзива с дрон ориентирани към военновъздушната база Ал Харир в Северен Ирак. Американски публични лица не са коментирали изказванието за втората офанзива.

Правителството на полуавтономния кюрдски район в Северен Ирак заяви, че прихванат дрон се е разрушил навън покрай село Батас.

Подкрепени от Иран чиновници на милицията потвърдиха офанзивите и споделиха, че са подготвени да се причислят към по-широката борба против Израел, само че прибавиха, че чакат утвърждението на Иран за отваряне на нов фронт. Твърди се, че водачи на някои от тези фракции са в Ливан и Сирия, подготвени да работят, в случай че им бъде подредено.

Посолството на Съединени американски щати в Багдад отхвърли коментар.

Анализаторите допускат, че иракските групировки са се съюзили с Иран и Хамас може да отвори нов фронт, в случай че спорът сред Хамас и Израел ескалира или стане нескончаем.

„ Географски, явно, те са на няколко стъпки, тъй че няма да бъдат първите, които реагират " и е евентуално да извършват поддържаща роля, сподели Лахиб Хигел, старши анализатор за Ирак в Международната спешна група.

Ренад Мансур, старши теоретичен помощник в Chatham House, изясни подкрепяните от Иран групи в Ирак е разграничен на политически партии с ползи в политическата система на Ирак и „ авангардни “ въоръжени групировки, строго следени от Иран.

Той означи, че последните преди този момент са били разполагани като сухопътни сили в районни спорове, като да вземем за пример в Йемен и Сирия.

„ Това е, което те са предопределени да създадат “, сподели господин Мансур.

„ Въпросът е повече дали Иран и някои от водачите на тези групи ще решат, че е в техен интерес да ескалират? "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР