Какво се случи реално на Гюешево? Около 5-6 часа имаше

...
Какво се случи реално на Гюешево? Около 5-6 часа имаше
Коментари Харесай

Ангел Георгиев от Възраждане: Граничарите от РСМ ни биха, удряха ни с ритници и юмруци

„ Какво се случи действително на Гюешево? Около 5-6 часа имаше колона от българи, които желаеха да отидат да почетат паметта на Гоце Делчев. Това беше съзнателно направено под предлог, че нямаше ток. В къс миг, когато бяхме позволени няколко автомобила, един автомобил взеха решение да го претърсват, с цел да се бавят. Един българин беше вкаран вътре от техните гранични служители на реда. Ние започнахме да снимаме видео и да питаме за какво го задържат. Казаха ни да не снимаме, граничните служители на реда скочиха на пердах на мен и още други жители. Биха ни, удряха ни с ритници и юмруци. Вкараха ни в пункта. Вътре в стаите ни биха.

Имам посинен клепач, резка на носа, болки по прасеца, бях удрян в главата с юмруци. Аз съм минимум обичай, другите получиха повече удари. Шефа на пропусквателния рент от македонска страна удряше и споделяха изтъквам: “ке ви скършиме като кучиня ”, описа Ангел Георгиев.

Той добави, че до момента в който е бил обичай телефонът му е паднал в помещението на граничния пункт и не му е върнат, за което е подал тъжба. Поискал юрист и лекарска помощ, само че му било отказано.

Според него той е наказан за думи, които не е изричал.

" Отказаха ми и да се свържа с българските управляващи. Бяхме държани няколко часа в пропускателния пункт. Закараха ни в Крива паланка в съда и ни упрекнаха за думи, които не сме изрекли, а за думи на Симон Милков. Това е приписано на нас. Това може и да е съзнателно инсценирано и това лице да е пратено там за и задача. За това ни осъдиха в псевдопроцес. Имаме санкция, че не сме спрели да снимаме граничарите. Ние не сме ги обидили по никакъв метод. Никой от българската страна не пристигна - нито консул, нито дипломат. Сами си осигурихме юрист. От " Възраждане " проведоха заплащането на адвокатските услуги. Паричната гаранция и санкциите нашия представител ги е дал на ръка на служителите на реда в евро, нямаме никакъв документ за тези пари. Подозираме, че може да са в нечий джоб. Нашия юрист няма информация за тези пари също ", сподели още той.

От " Възраждане " желаят среща със служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по проблема. Обмислят да пуснат тъжба и в Европейския съд за правата на индивида.

От партията отхвърлиха вътрешният министър Демерджиев да е разговарял с ръководителя на " Възраждане " Костадин Косатдинов да се въздържа от посещаване в Северна Македония за поклонението пред Гоце Делчев.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР