Какво се случи до този час? В около 12 процента от

...
Какво се случи до този час?
В около 12 процента от
Коментари Харесай

Как го прави Латвия: Ненужни отпадъци се превръщат в ценен ресурс

Какво се случи до този час?

В към 12 % от българските села не живее никой или има единствено един гражданин, демонстрира националната статистика.

След нулирането на Данък добавена стойност хлябът е поевтинял с сред 1 и 11 %, настояват от КНСБ. От Федерацията на хлебарите отвръщат - понижението в цената е 20 %.

Футболът в Англия ще бъде възобновен в почивните дни. Няма да се играят всички мачове.

" Това е да доливаш морето " - един от вашите мнения по отношение на днешния ни въпрос: Ще дарите ли пари на партия в предизборната акция? ". Какво друго споделихте с нас досега, ще чуете в обедните Podcast вести.

Редица страни по света и в Европа употребяват депозитна система, с цел да събират и рециклират опаковките от питиета. Целта е да се доближи равнище на връщане до над 90%. В Латвия, където от началото на годината работи сходна система, са си сложили за цел събираемостта да доближи 70% още през 2022-ра. За съпоставяне, у нас едвам една трета от битовите боклуци се рециклират. В прилежаща Румъния пък към този момент са си избрали систематичен оператор и процесът е задвижен. В България към този момент той е блокиран, защото въвеждането на депозитна система изисква и законодателни промени, а с поредицата от избори и бързането за гласоподаване на законите около Плана за възобновяване и резистентност, най-малко до края на годината не можем да чакаме стъпки в тази посок ( какво сме излъчили по темата). Елза Тодорова споделя повече в Podcast новините.

Последвайте ни в:  -  - 

А какво ще кажете за това?

" Ще дарите ли пари на партия в предизборната акция? " - това ви питаме през днешния ден по отношение на информацията за намалелите суми от дарения на част от политическите субекти, участващи във вота на 2 октомври.

До този миг превес имат отговорите " Не ". Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по тематиката очаквайте във вечерния новинарски Podcast тъкмо в 18 часа.



Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР