Какво се случи до този час? Трима от пострадалите при снощната

...
Какво се случи до този час?
Трима от пострадалите при снощната
Коментари Харесай

Възприемате ли Газпром като външнополитически инструмент на Русия?

Какво се случи до този час?

Трима от потърпевшите при снощната злополука край Скравена са в тежко положение и под наблюдаване в болница " Пирогов ".

В Карлово разказват вредите от наводнението през вчерашния ден, няма бедстващи хора.

Бившият №3 в света Доминик Тийм ще е противник на Григор Димитров в първия му мач на шампионата в Уинстън-Сейлъм в Съединени американски щати.

Подробно за тематиките от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в:  -  - 

Какво ни впечатли доскоро?

Десетилетия след повредата в Чернобил в Южна Германия към момента има диворастящи гъби, нечисти с радиоактивен цезий, демонстрира ново изследване, представено от ДПА. Опасно ли е това за хората, които употребяват такива гъби, чуйте в новините.

А какво ще кажете за това?

1/3 азерски газ, 1/3 газ от " Газпром " и 1/3 полутечен природен газ. Този микс за покриване на потреблението в България направи в понеделник служебният енергиен министър Росен Христов след среща на спешния щаб в енергетиката с работодателите и синдикатите.

Работодателите желаеха таван от 250 лева за мегаватчас газ и обезщетения над нея. Такива трябвало да има и за бита и топлофикациите над цената от 120 лева, каквато е заложена в решението на КЕВР от 1 юли.

Тъкмо по този мотив министър Христов отвори тематиката за съветския газ и съобщи, че при претенции таван от 250 лева било невероятно да се мине без доставките от " Газпром ". Той изясни, че за октомври има контрактуван и заплатен един танкер с полутечен газ, който ще се достави от американската компания " Шиниър ", който обезпечава 1/3 от потреблението на България. Друга 1/3 идва от азерския газ, търсят се снабдители за последната 1/3. Чакали се предложения и от турски компании за България, написа

Ето за какво ви питаме:



Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Експертен коментар по тематиката очаквайте във вечерния новинарски Podcast тъкмо в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР