Какво се случи до този час? Седем партии влизат в парламента,

...
Какво се случи до този час?
Седем партии влизат в парламента,
Коментари Харесай

Очаквате ли 48-ото Народно събрание да успее да излъчи правителство?

Какво се случи до този час?

Седем партии влизат в Народното събрание, измежду тях не е " ИТН ". " Възраждане " изпревари Българска социалистическа партия. Лидерите на левицата и на ГЕРБ Бойко Борисов и Корнелия Нинова към този момент мълчат, до момента в който Стефан Янев от " Български напредък ", които са седми, Костадин Костадинов (четвърти) и Мустафа Карадайъ (трети) оповестиха подготвеност за съвсем всевъзможни обединения.

Българинът Никола Цолов е първенец в испанската Формула 4, съобщи " ". Родният гений в автомобилните спортове обезпечи своята купа кръг преди края с едно трето и две втори места в границите на спортния уикенд на пистата " Навара " в Испания. Цолов, който е водач на тима " Кампос Рейсинг " има 331 точки, като без значение от класирането му в трите старта в Каталуния през ноември, той няма да по какъв начин да бъде доближат от главния си съперник Хю Бартър от Австралия, който има 223 пункта. Бартър съумя да завоюва и трите старта на " Навара " този уикенд, само че това няма да се окаже достатъчно за него поради превъзходството, която Никола Цолов имаше в средата на сезона със извоюваните осем следващи надпревари. Титлата е голям триумф за българския спорт, а сходно достижение несъмнено усилва възможностите на 15-годишния Цолов да бъде водач от Формула 3 напълно скоро, каквито са и упованията за неговото развиване. 

В Стокхолм стартира Нобеловата седмица, през която ще бъдат оповестени носителите на влиятелните награди, оповестиха от Нобеловата фондация. По традиция Нобеловата премия за физиология или медицина открива оповестяването на влиятелните оценки през днешния ден. В идващите дни - на 4 и 5 октомври, ще станат ясни лауреатите за физика и за химия. Нобеловата премия за литература ще бъде оповестена на 6 октомври, а за мир - на 7 октомври в Осло. Отличието за стопанска система, което не е измежду истинските награди, е на 10 октомври.

Подробно за тематиките от началото на деня, чуйте в този Podcast:



Последвайте ни в:  -  -  

Какво ни впечатли доскоро?

Отново 2/3 от българските жители обърнаха тил на Народното събрание. Партията на негласуващите победи гласуващите. Партиите са в такава рецесия, че даже спечелилият наподобява ще е под 600 000 гласа. Едно време с толкоз едвам се влизаше в Народното събрание. Вървим към къси парламенти и дълги президентски ръководства - това единствено част от изводите, които политикът и анализатор Георги Марков прави след третите предварителни парламентарни избори. Повече чуйте в Podcast новините. 

А какво ще кажете за това?  

Засега преброяването на ЦИК демонстрира някои разбърквания на партиите, по отношение на резултатите оповестени нощес от Екзит Пол. Поредността на първите три партии е ГЕРБ-СДС - с 25,43 на 100 от гласовете, " Продължаваме Промяната " с единствено с пет % по-малко, и Движение за права и свободи - с 13,28 на 100 от вота. Според резултатите обаче " Възраждане " изпревара Българска социалистическа партия с - 10.17% на 9.34% за левицата. Другата оригиналност в това броене е, че " Български напредък " влиза в Народното събрание с 4.65% от вота, за сметка на " ИТН ", които са получили поддръжка от едвам 3,84 на 100 от гласоподавателите. 

Ето за какво ви питаме:

 

Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме във вечерния новинарски Podcast тъкмо в 18 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР