Какво се случи до този час? Съветът на Европейския съюз гласува

...
Какво се случи до този час?
Съветът на Европейския съюз гласува
Коментари Харесай

Зеленски е Личност на годината и Мъж на годината. Съгласни ли те?

Какво се случи до този час?

Съветът на Европейския съюз гласоподава дали България, Румъния и Хърватия да станат част от Шенген на съвещание в Брюксел. Нидерландия и Австрия към този момент оповестиха, че ще се опълчват на приемането на страната ни и че на такова можем да се надяваме следващата година.

Депутатите преглеждат на първо четене промени в Кодекса на труда. По предложение на Българска социалистическа партия те плануват механизъм, съгласно който минималната работна заплата да бъде не по-малко от 50% от междинната за предходните 12 месеца. В парламентарната комисия по защита пък ще бъде разисквано решението за изпращане на военна помощ за Украйна. Депутатите ще заседават закрито, тъй като описът с военната помощ е конфиденциален. А на отсрочено от предходната седмица съвещание, парламентарната комисия по електронно ръководство и осведомителни технологии ще разиска препоръчаните от държавното управление промени в Закона за електронното ръководство.

В Иран е екзекутиран протестиращ, наказан за раняване с хладно оръжие на чиновник на силите за сигурност и блокиране на улица в столицата Техеран, съобщи Ройтерс. След гибелта в средата на септември на млада жена, арестувана поради погрешно носене на хиджаб и умряла при съмнителни условия в ареста, в Иран избухнаха всеобщи митинги, трансформирали се в едно от най-големите провокации за ислямската република от основаването й през 1979 година Властите уверено потушават митингите, само че не пестят и строги присъди, измежду които и наказание на гибел. Досега такова наказване е планувано за още петима души. 

Подробно за тематиките от началото на деня, чуйте в този Podcast:   

Последвайте ни в:  -  - 

Какво ни впечатли доскоро?

 

 

А какво ще кажете за това?

Електронното издание " Политико " разгласява ранглиста на 28-те най-влиятелни персони в Европа. Украинският президент Володимир Зеленски оглави листата. В класацията бяха включени общо 28 политици. Сред тях са министър-председателят на Италия Джорджия Мелони, министърът на стопанската система на Германия Роберт Хабек, министър-председателят на Финландия Сана Марин и други Преди ден пък, реномираното английско списание Time присъди на Зеленски купата " Мъж на годината ".

Ето за какво ви питаме:

 

Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме във вечерния новинарски Podcast тъкмо в 18 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР