Какво се случи до този час? Отворен за диалог и критичен

...
Какво се случи до този час?
Отворен за диалог и критичен
Коментари Харесай

Приоритет икономика, вместо история в диалога със Скопие, не се подкрепя от слушателите на Podcast новините

Какво се случи до този час?

Отворен за разговор и сериозен към дейностите на ръководещите, които смята за неправилни - такава поръчка даде президентът Румен Радев при полагането на клетва за втория си мандат като държавен глава. В обръщението си към хората той насочи вниманието към няколко хрумвания за консенсус, като стартира с антикорупционния консенсус.

Държавният глава засегна и тематиката за връзките на България със Северна Македония. Той напомни, че желае час по-скоро съседката ни да стане член на Европейски Съюз, а България да помогне на Северна Македония да преодолее идеологемите от тоталитарното минало. И сложи условия.

Газопроводът " Северен поток 2 ", който свързва непосредствено Русия със Западна Европа, е подготовка за инвазия на Москва в Украйна. Имат ли съображение тези опасения на Киев? Коментар по тематиката слушайте в обедните PodcastНовини.

Испания няма да проверява, дали Новак Джокович е упражнявал на нейна територия, до момента в който е бил инфектиран с Коронавирус. Подобни информации се появиха, откакто стана ясно, че в дните след Коледа Джокович е отишъл да тренира в имението си в Марбея, до момента в който може би още е бил инфектиран с ковид, нарушавайки карантината си. Макар да е тайнственост по какъв начин тъкмо той е влезнал в страната, от държавното управление публично оповестиха, че следствие по случая няма да има. Властите обаче внесоха значимо конкретизиране. То е, че Испания има ясни правила и въобще няма да прави компромис за Новак Джокович, когато пристигна време за обичайния Мастърс шампионат в Мадрид, който Ноле е печелил три пъти.

" Историята и историческото завещание са най-важни. Каква стопанска система с джудже без изход на море, с население под 2 млн.? " - това е един от знаковите мнения, свързани с днешната ни анкета: " Подкрепяте ли приоритет да е стопанската система, а не историята в диалозите със Скопие? ". Какво друго споделихте с нас досега, ще чуете в края на Podcast новините.



Последвайте ни в: - -

А какво ще кажете за това?

" Подкрепяте ли приоритет да е стопанската система, а не историята в диалозите със Скопие? "

До този миг превес имат отговорите " Не ". Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по тематиката очаквайте във вечерния новинарски Podcast тъкмо в 18 часа.



Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР