Какво се случи до този час? Няма да си разрушим индустрията,

...
Какво се случи до този час?
Няма да си разрушим индустрията,
Коментари Харесай

Вписването на българите в конституцията на Северна Македония няма да промени нищо, смятат Podcast слушателите ни

Какво се случи до този час?

Няма да си разрушим промишлеността, с цел да създадем драскотина на Русия. Така разяснява за Българска национална телевизия министърът на енергетиката Росен Христов предизвестието на президента Румен Радев отпреди ден, че ще наложим нуклеарно несъгласие, в случай че се наложи. Той има вяра, че няма да се стигне до такива наказания, които биха нанесли подобен ущърб на европейска страна, напомняйки, че: " Логиката на глобите е, че би трябвало да санкционират този, за който са предопределени ". Освен това посочи, че сега нямаме проблем с отработеното нуклеарно гориво от АЕЦ и в околните 50 години имаме къде да го складираме. 

Българските спасители в Турция откриха петима оживели. Бройката починали обаче продължава да се усилва. Повече от 21 хиляди са доказаните в Турция и Сирия на този стадий. Спасители от десетки страни не престават да вадят оживели отдолу под руините в Югоизточна Турция. Помощите за Сирия обаче са сложни. Франция и Германия дадоха да се разбере, че няма да поддържат анулация на глобите против режима на сирийския президент, след апела му за улеснение на филантропичната помощ. Берлин и Париж считат, че помощта може да бъде проведена през неправителствени организации и Организация на обединените нации. Но пък шефът на Световната здравна организация отива към засегнатата от земетресенията страна.

Международният олимпийски комитет още веднъж проговори по най-деликатна тематика на последните седмици - възможното присъединяване или недопускане на спортисти от Русия и Беларус на игрите Париж 2024. Намекът от Олимпийския комитет, че те ще могат да се състезават без публично да съставляват тези страни, без байрак и химн, провокира вълна от неодобрение и закани за протест. Разбира се, сигналът даде Украйна, а след нея Полша, прибалтийските страни, скандинавските олимпийски комитети, както и водачи от Щатите, Англия и Австралия, предизвестиха за най-големия спортно-политически протест от времената на Желязната завеса. МОК тази заран насочи зов към Украйна да не стига до такива дейности. Томас Бах, ръководителят на комитета, е написал писмо до спортния министър на страната Вадим Гуцаит. В него се споделя, че е неразбираема опасността за протест при изискване, че никой в олимпийското придвижване още не е подложил на сериозна полемика присъединяване или не на руснаците и беларусите. Такива закани са наречени " ултимативни и поставящи МОК напрегнат ", както и " подклаждащи ненужно в допълнение напрежение " в така и така комплицирана обстановка. 

Кои са другите ваши мнения, които ни впечатлиха, чуйте в този подкаст:

 

Последвайте ни в:  -  - 

Какво ни впечатли доскоро?

Точно в точния момент за празника на влюбените по кината се завръща една от най-великите любовни истории, а точно филмът " Титаник ". Случаят е 25-ата годишнина от премиерата. Грандиозната продукция на Джеймс Камерън идва в усъвършенствана версия. Зрителите ще имат опция да видят кино лентата в извънредния формат 3D. В особено видео самият Камерън обръща взор към основаването на класиката, в който предефинира границите на вероятното в кинопроизводството и ни твърди, че даже и да сме гледали кино лентата, новата му версия, ще ни накара да се усещаме, като че ли го гледаме за първи път.

А какво ще кажете за това?

" Ще впише ли Северна Македония българите в своята конституция? " ви питаме през днешния ден. До този миг превес имат отговорите " Не ". Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по тематиката очаквайте във вечерния новинарски Podcast тъкмо в 18 часа.



Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни на e-mail [email protected], като оставите име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР