Какво се случи до този час? Жълт предупредителен код е в

...
Какво се случи до този час?
Жълт предупредителен код е в
Коментари Харесай

76% казват „Да“ за таван на цените, другите наричат това „социализъм“

Какво се случи до този час?

Жълт сигнален код е в действие в цялата страна - в западната половина поради ниски температури, а в източната - поради мощни ледени ветрове със скорост до 24 метра в секунда. В Сливен вятърът доближи над 100 километра в час и събори клони, скъса кабели и бутна билборд. В местността Карандила няма ток. Огледите на общинските чиновници не престават. Минус 17 градуса мериха в Пампорово в дребните часове на деня. Пътищата в област Смолян са проходими при зимни условия, като заледените и заснежени пътни сектори са обработени. През миналото денонощие са регистрирани общо осем тежки произшествия, при които един човек е умрял, а деветима са ранени, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. 

Продължават митингите в Кралство Англия. Хиляди медицински сестри и чиновници от Бърза помощ излизат на стачка, която се чака да бъде най-голямата в националното опазване на здравето за 75-годишната му история. До късно в неделя профсъюзни водачи отправяха апели към министрите и персонално към премиера Риши Сунак за по-добри оферти за решение на трудовия спор за заплащането. В последна сметка те оповестиха, че не се е стигнало до " директен контакт " с премиера.

Григор Димитров резервира своята 29-а позиция в международната тенис класация. В началото на класацията при мъжете нямаше съвсем никакви разбърквания, тъй като през миналата седмица се играха мачове от Купа " Дейвис ", които добре знаем, че не носят точки за ранглистата на АТР. От останалите български тенисисти единствен Адриан Андреев не бе част от тима ни за Купа " Дейвис ", победил Нова Зеландия, като взе присъединяване на " Чаланджър " шампионата в Кобленц, където отпадна във втория кръг. Това въпреки всичко му донесе лек напредък в ранглистата и той към този момент е №201, с девет позиции зад втората ни ракета Димитър Кузманов, който е №192. №1 в света продължава да е Новак Джокович, следван от Карлос Алкарас и Стефанос Циципас. При дамите първата ни ракета Виктория Томова изпадна от топ 100 на света, като от през днешния ден е на 101-а позиция.

Кои са другите ваши мнения, които ни впечатлиха, чуйте в този подкаст:

 

Последвайте ни в:  -  - 

Какво ни впечатли доскоро?

Година, откакто изтече мораториумът върху построяването на 5G мрежа в Балчик, градът към този момент разполага с технологията. Преди две години той стана единствената община в България, която наложи мораториум върху построяването на 5G мрежа, а в продължение на 12 месеца бе неразрешена за потребление новата технология. Какво е ситуацията към днешна дата чуйте в обедните Podcast вести. 

А какво ще кажете за това?

В края на предходната година е имало стопиране в растежа на цените, само че в този момент те още веднъж са тръгнали нагоре, регистрира министърът на стопанската система Никола Стоянов. Според него става дума за далавера. " Уверен съм, че на база на по-сериозни инспекции и диалози с пазарните играчи, както и с предвидимостта на цените на газа, електричеството и транспортните услуги, има много фактори, които би трябвало да допринесат цените да тръгнат надолу ", изясни министърът пред. Стоянов сподели, че до две - три седмици ще стартират масирани инспекции за понижаване на цените.

Ето за какво ви питаме: 



До този миг превес има отговорът " Да ". Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по тематиката очаквайте във вечерния новинарски Podcast тъкмо в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни на e-mail [email protected], като оставите име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР