Какво се случи до този час? БСП върна на президента третия

...
Какво се случи до този час?
БСП върна на президента третия
Коментари Харесай

Да не се съсредоточава много власт в един човек, предпочитат Podcast слушателите

Какво се случи до този час?

Българска социалистическа партия върна на президента третия изследователски мандат за сформиране на постоянно държавно управление. Това беше и последната опция 48-ото Народно заседание да излъчи кабинет. Предстои разспускане на Народното събрание и насрочване на избори. Според ръководителя на Централната изборна комисия Цветозар Томов вероятните дати са 2 и 26 април. " Проблем би било, в случай че се избере датата 26 март ", сподели той пред БНР. Томов изясни, че за идния избор би трябвало да се обезпечи хартия за към 10 хиляди секции и означи, че следва подготовка на избори при " много основни промени в изборните технологии ".

Кирило Тимошенко, заместник-ръководител на канцеларията на украинския президент подаде оставка. " Благодаря на Володимир Зеленски за доверието и за опцията да правя положителни каузи всеки ден и всяка минута ", написа Тимошенко в " Teлеграм ". Той не показва причина за оставката си, само че съгласно украински медии може да е част от кадровите промени, които разгласи Зеленски. Президентът възнамерява такива в границите на антикорупционна чистка след изказванията в украински медии за нелегално обогатяване на държавни чиновници около разноските за войната с Русия. " Гардиън " отбелязва, че украинският президент е подхванал огромни кадрови промени на приблизително и високо управническо ниво вследствие на най-шумния корупционен скандал от началото на съветската инвазия, който основава риск от изстудяване на западния възторг във връзка с държавното управление в Киев. Същевременно немският оръжеен производител " Райнметал " разгласи подготвеност, в случай че е належащо, да достави 139 танка " Леопард " на Украйна, акцентира " Гардиън ".

" Колкото повече власт е съсредоточена в един човек, толкоз по-зле! " - това е единствено един от знаковите мнения по днешния ни въпрос: " Подкрепяте ли привикване на референдум за президентска република? ".

Кои са другите ваши мнения, които ни впечатлиха, чуйте в този подкаст:

 

Последвайте ни в:  -  - 

Какво ни впечатли доскоро?

От на следващия ден са в продажба билетите за представленията със световноизвестния американски артист Джон Малкович на сцената на Народния спектакъл " Иван Вазов ". На какви цени ще се продават чуйте в обедните Podcast вести.

А какво ще кажете за това?

" Подкрепяте ли привикване на референдум за президентска република? " ви питаме през днешния ден. До този миг превес имат отговорите " Не ". Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по тематиката очаквайте във вечерния новинарски Podcast тъкмо в 18 часа.  



Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни на e-mail [email protected], като оставите име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР