Какво се получава, когато кръстосате криптовалутите и изкуствения интелект (AI)?

...
Какво се получава, когато кръстосате криптовалутите и изкуствения интелект (AI)?
Коментари Харесай

AI влиза в блокчейн платформите и дава нови надежди на криптоинвеститорите

Какво се получава, когато кръстосате криптовалутите и изкуствения разсъдък (AI)? Разумен Bitcoin, който се кодира в жанр хайку? Уви, не, само че пък се получава пазар, на който се въртят милиарди долари от търговия с нов клас криптотокени, показват от Reuters и прибавят:

„ Манията по машинния разсъдък, обхванала софтуерния свят на фона на стартирането на ботове като ChatGPT и Bard, доближи и криптосвета. Интересът към токени, свързани с блокчейн планове с изкуствен интелект, внезапно набъбна “.

Средните дневни размери на най-големите токени от този вид, в това число SingularityNET, Fetch.AI и Render, надвишават 1 милиарда $ при започване на февруари, достигайки двугодишен връх, сочат данните на анализаторската компания Кaiko, представени от осведомителната организация.

Свързаните с AI блокчейн артикули обгръщат гама от услуги, в това число заплащания, модели за търговия, машинно генерирани непарични токени и основани на блокчейн пазари за AI приложения, в които потребителите заплащат на разработчиците в криптовалута.

" Това е вълнуващо, тъй като е един от първите случаи, в които приложенията за машинно образование се вкарват в блокчейн в огромен мащаб ", споделя Ерик Чен, основен изпълнителен шеф на децентрализираната финансова платформа Injective Labs, само че предизвестява: " Пространството на цифровите активи не е непознато на хайпа, спекулациите и несъразмерните упования. "

Засега обаче възвръщаемостта на вложенията е висока. Индексът на CoinDesk - Indices Computing Index, който включва токени, свързани с изкуствен интелект, се е повишил с 60% тази година, като през февруари се следи забележителен скок, защото ChatGPT на OpenAI означи сериозен растеж в потреблението, подчертават още от Reuters.

Въпреки че размерите на търговия спадат през март, те остават над дълготрайната междинна стойност за криптосектора, а доста токени доста надминават Bitcoin от позиция на възвръщаемостта - от 150% до 780% от началото на годината, споделя анализаторът на Kaiko Десислава Оберт.

Наблюдава се и увеличение на вложенията в бранша. Сред образците е CryptoGPT – платформа, която разрешава на потребителите да продават данните си на компании за изкуствен интелект. Този месец тя е набрала финансиране в размер на 10 млн. $.

И въпреки всичко, макар мощната възвръщаемост през тази година, секторът на криптовалутите с изкуствен интелект остава нишов - комбинираната пазарна капитализация на класифицираните от CoinGecko токени от този вид е 2,7 милиарда $, което към момента е пренебрежимо малко на фона на общия криптопазар от 1,2 трлн. $.

" Има място за синергия сред изкуствения разсъдък и блокчейн, само че не знам какъв брой от актуалните планове я употребяват добре ", споделя на собствен ред Райън Расмусен, анализатор на Bitwise, пред осведомителната организация.

Потенциалът на криптоприложенията, свързани с изкуствен интелект, дава на вложителите вяра, че ще упеят вярно да разпознават в действителност работещите планове, които могат да вземат решение избрани проблеми, от несъстоятелните такива.

Първите, показват от Reuters, са тези, които могат да насочат повече консуматори към блокчейн продуктите и да подсигуряват солидна възвръщаемост.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР