Какво се получава, ако слеем думите платформа и ферма? Платферма.

...
Какво се получава, ако слеем думите платформа и ферма? Платферма.
Коментари Харесай

Плаваща кравеферма се появява край Ротердам

Какво се получава, в случай че слеем думите " платформа " и " плантация "? Платферма.

Звучи ни добре, само че се съмняваме, че сходни разсъждения са повода за основаването на нещо в действителност неповторимо - плаваща плантация, построена върху платформа край пристанището на град Ротердам, Холандия.

А компанията Beladon към този момент работи по построяването на оборудването, което ще съставлява голямата платформа до градското пристанище. Тя ще бъде дом на 40 крави, които се чака да доставят града с към 1000 литра прясно мляко дневно.

 Снимка 375853

Фермата ще бъде оптимално безвредна за околната среда, като над 80% от храната на добитъка ще е формирана от изхвърлени от магазините в града храни. Останалите 20% ще се отглеждат върху самата платформа, с помощта на LED лампи.

Създателят на плаващата плантация - Питър ван Вингерден споделя пред BBC, че е получил ентусиазъм за концепцията си след посещаване в Ню Йорк, когато ураганът Санди е върлувал из улиците на мегаполиса.

 Снимка 375854

Питър е бил шокиран от невъзможността на хората да се снабдят с храна в тежките условия. Той го отдава на дългия път, който продуктите би трябвало да изминат, с цел да стигнат до потребителите.

Именно поради това холандецът е решил да сътвори и плаващата кравеферма - с цел да могат ротердамци да имат прясно мляко на една ръка разстояние, даже когато магазините са празни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР