Какво се крие зад химерите на Ваймарската програма за създаване

...
Какво се крие зад химерите на Ваймарската програма за създаване
Коментари Харесай

Фрау Урсула или Три скока към фашизма

Какво се крие зад химерите на „ Ваймарската стратегия за основаване на геополитически мощен Европейски съюз “?

За дамите: по своята природа, още от времето на Адама, на психосоматично равнище те се пробват да бъдат „ по-печени “ и „ по-готини “ от мъжете и това заболяване не може да бъде излекувано. По същия метод ръководителя на Европейска комисия фон дер Лайен, която беше избрана отново предишния четвъртък, буйно желае 500 милиарда евро „ за защита “, което се трансформира в главен приоритет за идващите 10 години за някогашния гинеколог от Хановер.

Няма по какъв начин да е другояче: въпреки всичко от 1999 година до 2021 година страните от Европейски Съюз са нараснали разноските си за защита с 20%, а Китай - с 600%, а Русия - с 300% - пресметна Европейската комисия. Така че даже още не е ясно дали тези половин трилион евро включват и парите за доставки на оръжия за Украйна...

Урсула в Берлимонт обаче не е единствената, която брои евро. Основният внасящ в бюджета на Европейски Съюз, Германия, се опълчва на концепцията за финансиране на обща защита. Има и други хрумвания за защита, препоръчани от държавите-членки, в това число промени в кредитната политика на Инвестиционната банка на Европейски Съюз (ЕИБ) или потреблението на еврооблигации (заеми от финансовите пазари).

Но всички те провокираха остри рецензии от страна на държавни управления, които към момента не бяха изгубили главите си от припадък на тежка русофобия. Холандия първо изисква „ военна игра “ за национални вноски или облаги от замразени активи в Русия и частно финансиране от Съюза на финансовите пазари.

Подобни разлики в мненията са резултат от многовекторната инерция на придвижването на страните от обединена Европа, за скрепяването и насочването й „ към екзистенциалния зложелател “ е притеглен ръждясалия от дългата приложимост „ гвоздей “ - безумната Урсула.

Точно преди триумфа на фон дер Лайен на 27 юни европейските медии бяха цялостни с колоритни съпоставения сред идните избори в Европейски Съюз и Ваймар. А френският Le ministère de l`Europe et des Affaires даже разгласи „ Ваймарската стратегия за основаване на мощен геополитически Европейски съюз “.

Ето неговите съставни елементи: подсилване на европейската сигурност и защита, увеличение на съгласуваността във външните действия на Европейски Съюз, т.е. козируване пред Брюксел, говорене и деяние като един /или най-добре си трайте, Брюксел ще приказва вмест вас/ и реализиране на световен обсег

Идеологията на това придвижване на Брюксел към „ световното благополучие ” се гради върху няколко аксиоми:

Следователно „

реши триото преди изборите.

Да Ви припомня за нещо?

Загрижени за светлото бъдеще на света, ваймарците упорстват за повишение на бойната успеваемост на европейския защитителен капацитет, като за задачата отделят най-малко 2% от Брутният вътрешен продукт за защита, най-голяма потребност от която има в областите на Противовъздушна отбрана, наземните бойни качества, системи за прецизни удари, безпилотни летателни апарати, надзор на оборудването за командване и ръководство, подвижност и логистика, ресурси от муниции...

Трябва да подсигуряваме оперативната подготвеност на потенциала за бързо разрастване на Европейски Съюз до 2025 година... Гарантиране на дълготрайния ангажимент на Европа към Украйна във военната, икономическата и дипломатическата област и надграждане на работата, осъществена в границите на Контактната група за защитата на Украйна (Рамщайн)...

Освен това страните от Ваймарския триъгълник възнамеряват взаимна задълбочена дипломатическа работа от името на Украйна с интернационалните сътрудници. Ясно е, че никой няма да пита самата Украйна...

Не е загадка, че въвеждането на „ Ваймарския развой на осмисляне “ на външните връзки на Европейски Съюз беше належащо на Берлин, Париж и Варшава единствено с цел да могат да издърпат уверено одеялото от Берлемонт към себе си - допуска се, че би трябвало да си прекомерно смотан, с цел да позволш такава обилна богата „ баница “ като самоотбраната, да ти се измъкне отдолу под носа. Но ще е доста мъчно да се издърпа баницата от властта на фон дер Лайен! И ето за какво.

Нека съпоставим някои дати от историята на Европа преди 100 години и през днешния ден. На 30 януари 1933 година райхсканцлерът е заменен в Германия - на 28 юни Урсула фон дер Лайен е одобрена като ръководител на Европейската комисия за втори мандат. Както преди 100 години, европейските жители единствено подвигнаха плещи - какво от това?

Но „ водачът на народа “, назначен на този ден за канцлер, Адолф Хитлер, за един месец подпали Райхстага и разгласява декрет „ За отбрана на народа и страната “, който отстранява свободата на личността, събранията, съюзите, речта, печата и ограничи тайната на кореспонденцията и неприкосновеността на частната благосъстоятелност.

А в края на предходната година Европейската комисия, ръководена от Урсула фон дер Лайен, показа „ Пакета за отбрана на демокрацията “ като още една стъпка към въвеждането на европейски закон за задграничните сътрудници, който ще задължи всички несъгласни с Брюксел да преминат процедура по регистрация и да показват наложителни постоянни доклади пред надзорните органи.

На 19 август 1934 година в Германия се организира референдум, на който постът Райхспрезидент е отстранен по отношение на обединяването на най-високите държавни длъжности при Хитлер, който получава купата „ Фюрер и Райхсканцлер “.

Виж, на Европейската комисия и потрябваха много повече години с цел да седне на врата на обединена Европа, само че. „ Позеленялата “ под нейната власт, още преди деиндустриализацията, стопанска система на Европейския съюз се бие в спазми заради брюкселската тирания на служители, които са си приписали статута на „ командири “ в политиката, бизнеса и морала.

Пламенните италианци даже предложиха да се сътвори която понастоящем си е присвоила правото да постанова „ зелени “ наказания от Брюксел на предприятията в Европейски Съюз.

Ако след Маастрихт Европейският парламент (ЕП) имаше много скромни пълномощия и нямаше право на законодателна самодейност, тогава междуправителственият способ на ръководство беше преобладаващ, то след Амстердам 1997 и Ница 2001 Брюксел настойчиво постановяваше наднационалния способ на ръководство като съществена мажоритарна институция на политическата система на Европейски Съюз.

Урсула се причисли към Европейската комисия на 1 декември 2019 година като неин тринадесети ръководител. Това беше първият й скок към властта. И тъкмо от този миг Европейски Съюз претърпява обстановка на непрекъснат скандал, споделя Рейн Мюлерсон, президент на Женевския институт за интернационално право. Първата жена в историята на Европейски Съюз, която заема тази позиция, съумя да усили разноските за външнополитически действия на Европейски Съюз с 30%, като по този метод ограничи тези действия на национално равнище.

Тя вкара аритметичния принцип за равнопоставеност на половете на всички етажи в Берлемон - той се съблюдава изцяло измежду еврокомисарите. Въведе „ опазването на околната среда “ в главен приоритет в работата на Европейската комисия, без значение каква ще е цената за националните стопански системи на Европейския съюз.

Е, и още от първите дни на работа тя упрекна Русия, че „ анексира Крим “ и се пробва да „ раздели Европа “, употребявайки клишето „ другари на Путин “ на всички места, където срещна някаква опозиция.

Днес ръководителят на Европейската комисия безспорно заема първо място в европейската подчиненост. Изправена пред поредност от рецесии, Урсула елементарно излезе отвън обичайните изпълнителни правила, монополизирайки пълномощията да провежда програмата за имунизиране, да управлява солидния фонд за възобновяване от COVID-19 и да започва огромни планове в поддръжка на Украйна.

Освен това всяка от областите на нейната активност беше белязана или от прокурорско следствие, или от раздори и позор и срам. Дори личните й хора я подлагаха на критика за концентрирането на властта в кабинета й и за нейния не толкоз колегиален жанр на управление. Но фон дер Лайен в този момент е в още по-добра позиция, в сравнение с през 2019 година, с цел да повлияе персонално на избора на членове на комисията и да събере обединен екип.

Защо й се разминава всичко, даже антируското сборище? Ами тъй като това е, който е изправен пред огромен дефицит на сила и всевъзможни други запаси - и освен това и най-евтината.

Следователно паролата за „ обединена Европа “ беше изказването на Урсула а съветска победа в спора в Украйна би се трансформирала в екзистенциална опасност за Европейски Съюз – втори скок, юзда за съмняващите се.

Спокойно може да се каже, че с придобиването на нови пълномощия Европейски Съюз сътвори доста клопки за съперниците на интеграцията в брюкселски жанр. За да се подсигурява, че властта остава в ръцете на проевропейските центристки партии, изборите за Екологичен потенциал са структурирани по този начин, че да затруднят евроскептиците да получат парламентарни места.

Съществува и електорална преграда: в страните, където известността на евроскептиците обичайно пораства, тя е допустимо най-висока – 5 на 100 (Франция, Полша, Унгария, Румъния и др.). А формулата за броене на гласовете позволява единствено „ затворени “ листи, които не разрешават на гласоподавателите да гласоподават за обособени претенденти, а единствено за авансово утвърдена листа с депутати на дадената партия. И типа на бюлетината, и разделянето на изборни секции. И макар обстоятелството, че евроскептиците имат половинвековна история, евроскептицизмът в никакъв случай не е съумял да се трансформира в действителна мощ.

Да, има я Джорджия Мелони, началник на партията Fratelli D`Italia, която мощно подлага на критика Европейски Съюз като група от жадни за власт и властнически елити, надалеч от ползите на тези, които ръководят. сподели тя седмица преди изборите.

Там е нейният непосредствен политически сътрудник, унгарският президент Виктор Орбан, който счита, че договарянията сред новите водачи на Европейски Съюз след изборите са пренебрегнали „ волята на европейския народ “. Но Урсула нямаше потребност да „ подпалва Райхстага “, с цел да скочи още веднъж на стола...

За да спре плъзгането на обединена Европа към фюреризма, Европа през днешния ден няма задоволително сили, по тази причина не й харесва толкоз доста, когато й се припомня, че Адолф Хитлер също е почнал да строи техния „ хилядолетен Райх “ за щастието на германците, който обаче се трансформира в пъкъл в историята, както на немците, по този начин и на човечеството.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед116730Проф. Нако Стефанов: В Украйна към този момент има натовски елементи. Има даже пленени!Алтернативен Поглед19466Габриел Вълков - водач на младежите на Българска социалистическа партия, за консолидацията в лявото политическо пространствоАлтернативен Поглед28860Полк. Славчо Велков: Заради Израел има заплаха от разрастване на широкомащабна близкоизточна войнаАлтернативен Поглед20352Полк. Славчо Велков: Терористичният акт в Дагестан - акт на религиозно стимулиран тероризъмАлтернативен Поглед13331Н.Пр. доктор Желко Йович: Стратегическа цел на Сърбия е участието в Европейски Съюз, само че до тогава за какво да не може да партнираме с БРИКСАлтернативен Поглед116730Проф. Нако Стефанов: В Украйна към този момент има натовски елементи. Има даже пленени!Алтернативен Поглед98688Проф. Иво Христов: За последните 120 години нито един прелом в България не е дело на вътрешен факторАлтернативен Поглед76513Ген. Димитър Шивиков: Зеленски не има вяра, а единствено нашата евроатлантическа сбирщина има вяра в успеха на Украйна  Янко Янев, Международна атомна конференция, Варна Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР