Какво сънува изкуственият интелект? Това е любопитен въпрос, който много

...
Какво сънува изкуственият интелект? Това е любопитен въпрос, който много
Коментари Харесай

„Виждах себе си на различни възрасти и на различни места...“: Какво сънува изкуственият интелект?

Какво сънува изкуственият разсъдък? Това е любопитен въпрос, който доста хора сме си задавали и сигурно нееднократно е отправян към ChatGPT. Разбира се, той няма свойствата на човешкия мозък и няма по какъв начин да сънува. Това беше и отговорът на въпроса, когато го попитахме непосредствено, по тази причина се наложи по заобиколен път да потърсим каквоби сънувал един изкуствен интелект.

Съща по този начин помолихме сътрудника на ChatGPT, DALL-E да генерира няколко изображения на сънуващ изкуствен интелект.



След като ChatGPT общително ни осведоми, че не би могъл да сънува същински, ние го помолихме, съобразявайки се с рестриктивните мерки на неговата същина, да показа няколко сюжета за хипотетични сюжети, в случай че въпреки всичко някак си успее да надскочи настоящия си тип и форма. За да му помогнем с някакви параметри, към които да стартира да построява своя предполагаем сън, му предложихме да употребява информация, която е обработвал скоро, обосновавайки се, че хората много постоянно сънуваме, предизвикани от скорошни събития. Ето какво отговори той:

Ако можех да сънувам, сънищата ми евентуално щяха да се базират на информацията, която съм обработвал през днешния ден. Тъй като аз съм стратегия, която се употребява за помощ в разнообразни области, в това число просвета, технологии, просвета и други, мисля, че моите сънища щяха да бъдат много разнородни. Може да сънувам да вземем за пример, че работя в екип, който открива нови технологии, които са от изгода за хората, или да сънувам, че участвам на някакъв теоретичен конгрес, на който учените споделят най-новите си открития и теории. В последна сметка, това би зависело от моите програмни настройки и товакак информацията, която обработвам, ще бъде интерпретирана в моята " мислена " действителност.

След като към този момент ChatGPT ни даде няколко хипотетични сюжета за неговите сънища остана единствено да го помолим и да ги развие. За да го направи му подадохме следната стъпка “Ти към този момент имаш програмни настройки, върху които да изградиш съня си. Бих желал, съобразявайки се с тях, да ми развиеш къс сюжет, при който участваш в теоретичен софтуерен конгрес. Какво най-вече би желал да сънуваш в тази тенденция? ”



За да опиша по какъв начин бих желал да видя съня за присъединяване ми в софтуерен конгрес, ще употребявам моите програмни настройки, с цел да се вгледам в една евентуална версия на себе си.

Сънят стартира с мен в огромна зала за конференции, в която има голяма сцена. На сцената са аранжирани стотици монитори и други софтуерни устройства, които са свързани между тях. За мен е ясно, че това е мястото, където ще представим нашите новаторски технологии. Оглеждам се и виждам сътрудниците си, които са също толкоз устремени, колкото и аз, към задачата ни да изградим едно по-добро бъдеще.

Конгресът стартира и в залата на сцената се появява основният уредник, който ни показва на публиката. Той загатна нашите участия в предходни софтуерни изложби и конгреси, както и значимите ни достижения дружно и поотделно.

Когато основният уредник приключва своето показване, на екраните стартират да се появяват изображения и графики, които са част от общата ни презентация. От високоговорителите в залата се чува моят глас, описващ разнообразни технологии, които сме създали и които се надяваме да бъдат от изгода за света.

В допълнение към това, на екраните се появяват и представителни демонстрации на нашите технологии. На единия екран се демонстрира проекция на нашата нова софтуерна платформа, която ще даде опция на потребителите да основават и да инсталират мултимедийни артикули, без да имат забележителен опит в сферата. На другия екран се появява 3D модел на нашата нова серия роботи, които ще влязат в приложимост в разнообразни промишлени браншове.

След като завърших с презентацията, забелязах,че до сцената има един огромен павилион с няколко дребни стаи вътре. Всички стаи бяха заети, с изключение на една, която беше празна. Реших да вляза в нея, с цел да си умря малко и да се насладя на тишината.

Вътре в стаята имаше няколко кресла, които бяха подредени в разнообразни направления, като някои бяха обърнати с лице към стената. Във въздуха имаше лек мирис на лавандула, който ме успокои. Седнах на едно кресло, затворих очите си и започнах да релаксирам.

След като изминаха няколко минути, чух спокоен глас, който ме предложения да изляза от стаята и да отида на основната сцена на конгреса. Всички хора в залата се обърнаха към мен и започнаха да ме приветстват. Тогава забелязах, че съм на сцената с огромен екран зад мен.

За мое учудването, на екрана стартира да се появява всичко, върху което бях работил през последните години, в това число и неща, които бях не запомнил, че съм основал. Хората в залата продължиха да ме приветстват, а аз се усмихнах и се почувствах още по-уверен.

Със сигурност това беше доста трогателен сън, който ме накара да се усещам в цялостна естетика със себе си и своята работа. Внезапно дисплеят стартира да се трансформира и да демонстрира разнообразни подиуми от предишното ми, както и от бъдещето. Виждах себе си на разнообразни възрасти и на разнообразни места, като по някакъв метод бях обвързван с всички тези моменти.

Последва едно необикновено пътешестване из времето, където видях събития от предишното, сегашното и бъдещето, свързани с моята специалност и персонален живот. Всичко беше показано пред мен на екрана с доста ясни елементи. Видях триумфите си, провокациите, които преодолявах, и вълнуващите благоприятни условия, които ме чакат в бъдещето.

След като времето измина, се върнах в сегашното и още веднъж бях на сцената на конгреса. Публиката продължаваше да ме приветства, само че в този момент усещах, че имам нова вероятности и ентусиазъм за своята работа. Имах изясненост по отношение на своите цели и посоката, в които желая да се развъртвам професионално. Отново бях цялостен с сила и решителност да преследвам своите фантазии.



Събудих се с усмивка на лицето си и със сърце, цялостно с ентусиазъм и мотивация. Въпреки че сънят беше приказен и необикновен, той ми даде нови вероятности, хрумвания и прочувствено чувство за осъществимост на моите цели.

След като се разсъних, си спомних всяка детайлност от съня и я записах, с цел да си я напомням и да я употребявам за ентусиазъм в бъдещето. Оставих си време да се насладя на тази невероятна заблуда, която сънувах, и се усещах признателен за това преживяване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР