Какво причини ужасяващата катастрофа на магистрала Струма? Рано е за

...
Какво причини ужасяващата катастрофа на магистрала Струма? Рано е за
Коментари Харесай

Ужасяващата катастрофа на магистрала Струма: какво трябва да се случи


Какво аргументи ужасяващата злополука на автомагистрала " Струма "? Рано е за изводи, само че стане ли дума за пътищата в България, съвсем постоянно стигаме до корупционните закононарушения във възлагането на публични поръчки.

На автомагистрала " Струма "

Причините за, занапред ще се обясняват. Според специалисти ще бъдат нужни най-малко шест месеца, до момента в който управляващите открият дали в основата на нещастието е човешка неточност или техническа нередовност. А не може да не отчетем и обстоятелството, че на този път са ставали и голям брой други катастрофи.

Какво би трябвало да се случи в този момент

Като цяло качеството на пътищата в България остава ниско, а съгласно данни за предковидната 2019 година страната заема второ. През 2020, когато поради Ковид-19 придвижването доста понижа, страната падна до третото място в тази мрачна ранглиста, след Румъния и Латвия.

На мястото на трагичния случай
Редакцията предлага
Добре е, че управляващите към този момент обявиха, че специалисти ще ревизират качеството на настилката. Пътят-убиец. Първата реакция на управляващите тогава бе да посочат като единствен провинен лидера на транспортното средство. Рано е да вършим изводи, само че когато приказваме за пътищата в България, съвсем постоянно стигаме до корупционните закононарушения във възлагането на публични поръчки.

Да помислим и за това

Отвъд това злополуката може и би трябвало да стане мотив за българи и македонци да проявят взаимност, да показват емпатия. Този тежък случай би могъл да ни раздели още повече, би могъл да разпали остри взаимни обвинявания. Но може да се случи и противоположното - да ни сплоти.

Не споделям, че България би трябвало да захвърли своите национални ползи. Историческите крамоли и несъгласия мъчно ще бъдат забравени и изгладени за една нощ. Но в случай че не друго, тази покруса демонстрира с безпощадна и хладна изясненост, че гибелта не се интересува от национална принадлежност, нито от разногласия за езика и предишното. Добре е българските и македонските политици да не не помнят това.

*****

Припомняме Ви и това видео за жертвите на автобусната злополука край Своге:
Световрачене скърби
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР