Какво представлява хипнозата и кога е удачно да бъде прилагана?

...
Какво представлява хипнозата и кога е удачно да бъде прилагана?
Коментари Харесай

Хипнозата - удачна терапия при трайни погрешни убеждения и модели

Какво съставлява хипнозата и по кое време е удачно да бъде прилагана? С тези въпроси се обърнахме към Яна Кирова - психолог и хипнотерапевт. Хипнотерапията е научно потвърдена ефикасна техника. Чрез нея може да се спомогне за създаване на нужните промени в държанието. Приложението й е необятно застъпено при справяне със зависимости, физическа болежка и разнообразни тревожни положения,  като хипнотерапевтичните сесии са строго самостоятелни, изясни Кирова:

Хипнозата е променено положение на съзнанието. Представлява следен транс от хипнотизатора. Човек изпада в положение на една доста дълбока релаксация, след което бива въведен в транс. Това не е безсъзнателно положение, след което човек няма спомен какво се случва. През цялото време на хипнозата човек чува и схваща всичко, само че е доста провиснал физически и желанието за придвижване изчезва.

 Яна Кирова Хипнозата е извънредно удачна, когато приказваме за трайни неправилни убеждения и модели на държание. Тя е способ, с който се заобикалят отбраните налогиката, на съзнанието и се реализира директен достъп до подсъзнанието, добави Яна Кирова:

Източникът на нашата тревога, на нашите депресии, на нашите вътрешни спорове, нормално се таи в предишното. Тези минали контузии, минали събития, минали разочарования,    неправилни мисловни модели и убеждения за надълбоко заложени точно в нашето подсъзнание. И защото ние нямаме директен достъп до него, точно хипнозата е един сполучлив лечебен метод за реализирането му.

Погрешно е да се счита, че хипнотизаторът внушава външни тактики и способи за справяне, хипнозата уголемява личния светоглед на индивида, тъй че той да може да се опре на личния са потенциал, да види благоприятни условия, които е неглижирал или отхвърлил. Всеки излиза от внушаемост. Няма метод човек да остане в положение на транс. Така че, в случай че имате предпочитание да се подложите на внушаемост, даже от единствено от любознание, бъдете спокойни - нищо неприятно няма да ви се случи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР