„Какво предпочитаме – мир или включени климатици? Това е въпросът“,

...
„Какво предпочитаме – мир или включени климатици? Това е въпросът“,
Коментари Харесай

Марио Драги: Какво предпочитаме – мир или включени климатици?

„ Какво избираме – мир или включени климатици? Това е въпросът “, уточни италианският министър председател Марио Драги на конференция след съвещанието на държавното управление. Кабинетът на Драги утвърди финансово-икономически документ за 5 милиарда евро, предопределени за фамилиите и бизнеса.

„ Ние вървим с Европейски Съюз, в случай че ни предложи ембарго за вноса на газ, ще бъдем удовлетворени да го последваме. Онова, което желаеме, е да има по-ефикасни принадлежности за постигането на мира. Питаме се дали цената на газа може да се размени с мира”, настоя Драги. Според него не би трябвало да се драматизира обстановката. „ Потребителите и компаниите виждат пред себе си по-малко позитивно бъдеще, само че ще създадем всичко допустимо, с цел да помогнем на фамилиите и бизнеса”, добави министър председателят.

Според новия финансово-икономически документ се планува напредък от 3,1% през 2022 година, а не 4,7%, както беше планувано през есента на 2021 година Този напредък би трябвало да слезе на 2,4% през 2023 година, и на 1,8 % през 2024 година

Поскъпването на силата и горивата, повишението на цените на суровините, включително и на храните в Италия ще докара до инфлация от 5,8% през 2022 година, а не до 1,6%, както беше планувано.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР