Какво правите, когато забележите сив или бял косъм в косата

...
Какво правите, когато забележите сив или бял косъм в косата
Коментари Харесай

Ето защо не трябва да скубете побелелите коси

Какво вършиме, когато забележите сив или бял косъм в косата си? Вярно ли е, че отскубването на сивите косми ще умножи броя на белите и сиви кичури, които имате?

Как посивява косата ви?
8 неща, които ни споделя косата за здравето
Косата споделя доста неща за тялото ни, само че също по този начин и демонстрира по какъв начин външните фактори ни се отразяват. В някои случаи косата може да се о...

Всеки косъм е стеснен от космен фоликул, който съдържа лични пигментни кафези на фоликулите. Тези пигментни кафези поемат отговорността да генерират непрекъснато меланин – химикал, който придава нов цвят на косата в новия развой на напредък. Меланинът е основният фактор, който дефинира дали кожата ви е тъмна или светла. По същия метод той взема решение какъв брой тъмни или светли да са космите ви.

С напредването на възрастта от ден на ден фоликулни пигментни кафези умират. Сега, когато има по-малко пигментни кафези в космения фоликул, косъмът става по-светъл или изцяло транспарантен заради неналичието на меланин. Това е процедурата, която кара косата ви да побелее.

Тъй като косменият фоликул обкръжава единствено един косъм, след оскубване на бял косъм, няма да има повече от един на негово място. Най-често ще откриете, че на едно и също място пораства единствено един косъм. Освен това, близките косми съвсем не се засягат, до момента в който личните им космени фоликули не изгубят пигментните си кафези.

В множеството случаи новият косъм ще бъде сив като своя предходник. Въпреки че към момента има някои редки шансове новата коса да е по-тъмна от предходната, сивите нормално имат по-груба текстура от естествените косми и се чака да имат избледнял цвят.

Оскубването на бели косми води ли до повече побеляване?
Митовете за косата, в които мнозина имат вяра още
Никак не е елементарно да поддържаме здрава и красива коса. Всяка дама си мечтае да има стилна визия, красива и буйна грива и да не я  у...

Отговорът е не. От един фоликул пораства единствено един косъм. Освен това, както знаем, фоликулът на белия косъм към този момент не задържа дейни фоликулни кафези, те към този момент не създават пигмент и по този начин косата ви ще остане бяла, откакто порасне още веднъж.

Какво се случва с космения фоликул след оскубване на бял косъм?

Насилственото деяние не се предлага за справяне с прибързано побеляване и бялата коса.

Този метод за унищожаване на сивата или бяла коса ще аргументи повреди на кожата на главата ви. Обикновено ще очаквате да порасне още веднъж, откакто изтръгнете малко сива коса от скалпа си.

Въпреки това, в случай че продължите да дърпате и отскубвате сивата коса от главата си от същия фоликул, това ще докара до формиране на тежки белези и трайното му увреждане. Това значи, че клетките към фоликула ще умрат, което ще докара до свиването му. Следователно, той няма да успее да резервира функционалността си за възпроизвеждане на космите.
Храните, които ще създадат косата ни по-здрава и лъскава
Когато става въпрос за поддържане на здрава и блестяща коса, има няколко неща, които можете да извършите. Планирайте подкастряне на вс...

Както виждате, скубането на косми в този случай е неприятен табиет. Ситуацията ще стане ужасна за външния ви тип, в случай че имате бели косми по доста необятни области на главата си и постоянно прибягвате до отскубването им като бързо решение за по-добър външен тип.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР