Какво прави една връзка пълноценна, стабилна? Комуникацията е един от ...

Какво прави една връзка пълноценна, стабилна? Комуникацията е един от

Как общуването влияе на сексуалния ни живот

Какво прави една връзка пълноценна, стабилна? Комуникацията е един от факторите, които допринасят за това. Удовлетворението от секса също, само че с цел да бъде той трогателен, още веднъж се нуждаем от положителна връзка с сътрудника. Вижте за какво тя е съществена и по какъв начин се отразява на сексуалния ни живот.

Останете любопитни един към различен
Когато двама души са дружно от години, постоянно спират да бъдат любопитни един към различен, тъй като считат, че към този момент знаят всичко. Могат да назоват предпочитани усети и цветове на другия, какво харесва или не. Въпреки това да си мислите, че знаете всичко един за различен може да се окаже „ опасно “ за връзката ви. По-просто е да изберете да предвидите възприятията и реакциите на половинката си, вместо да попитате за тях, да бъдете любопитни. Събудете любознанието един към различен, тъй като по този начин ще помогнете на връзката ви да бъде по-удовлетворяваща, както и сексуалният ви живот. Не приемайте, че той или тя харесва да прави секс единствено в една поза, да вземем за пример, или нещо друго, което ви е прочуто, питайте се, споделяйте. Така с лекост ще въведете новости в спалнята, а шерването отвън нея може да ви помогне да се преоткриете и за други неща.

Бъдете отворени
Да бъдеш отворен пред половинката си е едно от най-съществените комуникационни умения. Това разрешава на сътрудника ви да разбере мислите и възприятията ви, да се свържете с него и да покажете реалното си Аз, даже в случай че се срамувате от някои интимни тематики. Тази комуникационна процедура е съществена, защото спомага за усилване на желанието и удоволствието. Споделянето на интимните ви мечти, увеличава емоционалната фамилиарност, което може да ви накара да желаете да бъдете интимни по-постоянно.

Не бъдете осъждащи
Част от това, което прави шерването мъчно, е страхът да бъдеш наказан от сътрудника си. Затова бъдете деликатни по какъв начин реагирате. Разбира се, никой не е съвършен и всеки прави неточности. Дори и да не споделяте едни и същи мисли или усеща по съответни тематики, от значение е да помислите по какъв начин бихте искали другият да се отнесе към вас, в случай че позицията е противоположна. Това важи за тези случаи, в които за вас има неща, които биха били неприятни в спалнята. Важното е да отбележите, че това не е вашето преживяване, без да сте нападащи към половинката си, само че и да не се поддавате на операции да правите нещо, което не ви е прелестно. Не изключвайте опцията да говорите за фантазиите си, даже от време на време да се разминавате в тях. Все някъде ще намерите допирни точки.

Покажете, че сътрудникът е съществен за вас
В една връзка всеки има желанието да бъде обичан, забелязван подобен какъвто е, даже след дълги години взаимоотношения се нуждаем да усещаме непрекъснато, че сме съществени за половинката си. Това може да се случи по доста и разнородни способи – посредством допиране, освен в хубавите моменти, само че и в сложните, контакт с очите, до момента в който говорите, похвали, даже по време на секс.

Източник: bulnews.bg