Какво позволява на Украйна да се съпротивлява толкова дълго срещу,

...
Какво позволява на Украйна да се съпротивлява толкова дълго срещу,
Коментари Харесай

Ростислав Ищенко: Блясък и нищета на украинската военно-политическа стратегия

Какво разрешава на Украйна да се съпротивлява толкоз дълго против, без пресилване, първата войска в света?

Шест месеца дейни военни дейности и големи загуби не смазаха украинската войска. Най-песимистичната оценка за момента на края на военните дейности в Украйна чух от унгарския министър председател Орбан, който счита, че те могат да продължат до 2030 година

По-реалистичните оценки на западните анализатори лимитират опцията за украинската опозиция до 2025 година От моя позиция даже този интервал е прекомерно дълъг и обстановката би трябвало да се позволи през 2023 година, най-много през 2024 година

Външният фактор

Все отново какво разрешава на Украйна да устои толкоз дълго, без пресилване, на първата войска в света? Именно първата, тъй като сирийската рецесия беше доста по-важна за американците от украинската (контролът над Сирия подсигурява надзор над Близкия изток, сърцето на международната търговия).

Независимо от това, американците изгубиха Сирия от Русия начисто, макар обстоятелството, че Москва изпита големи логистични компликации, а Съединените щати имаха опция да разположат съвсем всевъзможен брой боен личен състав и съоръжение на място.

Какво се пробва да реализира Киев със съпротивата си? Каква е военнополитическата тактика на Украйна? Не единствено, че карат стотици хиляди хора на кръвопролитие, само че и унищожават стопанската система на страната до корен. В допълнение към персоналните егоистични ползи (печалба от войната), те би трябвало да имат някаква позитивна стратегия, която да плени тъкмо тези стотици хиляди евентуални жертви на войната, които надали биха загивали единствено поради облагата на Зеленски и неговия антураж.

Външната рамка на украинската тактика е ясна и нееднократно е описвана. Състои се от желанието на украинските управляващи да печелят пари от войната допустимо най-дълго и желанието на Съединените щати да наложат на Русия дълга война на безсилие на територията на трета страна, без директното присъединяване на самите Съединени американски щати.

Като част от тази скица Украйна е длъжна да трансферира пушечно месо на фронта, поддържайки силата на ВСУ на равнище четири до пет пъти по-голямо от числеността на участващите в интервенцията на въоръжените сили на Руската федерация.

Западът, воден от Съединените щати, поема поддръжката на украинската страна (собствената стопанска система на Украйна е мъртва, а налозите покриват не повече от една четвърт от бюджетните разходи), както и обезпечаването на въоръжените сили с оръжие и съоръжение, образование и въоръжаване на запасите и даване на разследваща информация.

В резюме, бойната успеваемост на въоръжените сили на Украйна се поддържа на равнище, задоволително за това, да могат внезапно да забавят напредването на съветската войска и да придадат на бойните дейности нескончаем позиционен темперамент.

От позиция на американската тактика това е задоволително. Русия е затънала в Украйна за 2-3 години, а Съединени американски щати имат относителна независимост на ръцете да вземат решение проблемите си в други елементи на света. Досега те употребяват тази независимост извънредно несполучливо, само че чакат последователно да се усъвършенства ситуацията. В същото време е ясно, че колкото и да е напрегната и мобилизирана Украйна, рано или късно нейното пушечно месо ще свърши и Киев ще би трябвало да капитулира.

Хранят украинците с очаквания

Тогава къде се крие евентуалният позитивен резултат от украинската тактика, в случай че военното проваляне е нейният неминуем резултат?

Трябва да се означи, че не всички в Украйна считат военното проваляне за неизбежно. Професионалните военни правят оценка обстановката повече или по-малко съответно. В същото време забележителна част от политиците и огромна част от популацията, въодушевени от сполучливата половингодишна опозиция, считат за реалистично да реализират, с поддръжката на Запада, военното безсилие на Русия и да диктуват своите условия за мир на Москва.

На тези очаквания можехме да се смеем (мнозина се и смеят), в случай че с помощта на тях Зеленски не беше съумял да консолидира украинското общество таман към концепцията за отбрана на суверенитета и възобновяване на териториалната целокупност.

Тези стотици хиляди мобилизирани, които вместо просто да се предадат, наторяват с телата си украинския чернозем, като в това време принуждават съветската войска да се застоява на едно място, отиват на заколение точно поради въодушевената в тях религия в успеха.

Тоест, колкото повече украинското общество има вяра в успеха, толкоз повече пушечно месо е готово да бъде изпратено на фронта. Масите мобилизирани, като задържат развиването на интервенциите на въоръжените сили на РФ, надлежно основават нови учредения за религия в успеха: по този начин порочният кръг се затваря.

Но, както означих нагоре, тази ирационална (низова) религия в успеха единствено основава условия за осъществяване на циничната тактика на украинския ръководещ хайлайф, без да е независима тактика. Залужни и повече или по-малко съответни украински генерали са в положение да схванат сами, че Русия не може да си разреши да загуби украинската акция.

В същото време ресурсите на Москва, спрямо всичко, което Украйна може да притегли (дори благодарение на Запада), са на практика неограничени. В сериозна обстановка Русия е механически способна да затрие в прахуляк Украйна с цялото й население и остатъците от селища, без даже да прибягва до потреблението на оръжия за всеобщо заличаване.

За Зеленски и обкръжението му, информацията, че премахването на всякаква опция за опозиция на ВСУ е въпрос на време, а не кардинален въпрос и че в най-продължителния вид, Водоснабдителна система на Русия ще се оправят с тази задача за две години, а при бързия могат да приключат в точния момент за половин година, към този момент схванаха, в случай че не Залужни с неговите генерали, то американците с британците. Не тъй като доста обичат Залужни, а тъй като висшият главнокомандващ би трябвало рационално да преценя както общата конюнктура, по този начин и дилемите, които стоят пред него.

Стратегия за геноцид

Стратегията, която американците ползват в Украйна в цялостно единодушие с военно-политическия хайлайф на Киев, е тактика на геноцид, етническо пречистване и заличаване на икономическите и инфраструктурни благоприятни условия за живот на повече от 10 до петнадесет милиона души в цяла Украйна, като се изключи Крим, Донбас и към този момент освободените региони. Въпреки това популацията на освободените райони, както и ДНР / ЛНР, Киев и неговите съдружници също се пробват да понижат колкото е допустимо повече.

Защо американците ще унищожават популацията и стопанската система на страна, която е посочила предпочитание и подготвеност да се бори с Русия за американските ползи, без значение от загубите? В Русия мнозина считат, че Съединени американски щати ще се опитат да запазят Украйна като противотежест на Русия.

Както означих нагоре, Украйна не е в положение да води война с Русия за своя сметка. Тя няма подобаващите финансови или стопански благоприятни условия за това. Издръжката на украинската страна и поддържането на боеспособността на нейната войска е много скъпа. Ако вземем поради, че ¾ от отпуснатите пари остават в страните, които са ги отпуснали, то (като броим единствено парите, които отиват в Украйна) цялото „ полско икономическо знамение “ коства на Запада сравнима сума.

И това при изискване, че Полша имаше, и към момента има работеща стопанска система и способна държавност, до момента в който в Украйна стопанската система, инфраструктурата и даже самите държавни институции би трябвало да бъдат възобновени, в противоположен случай страната на практика не е жизнеспособна.

Затова Съединени американски щати са подготвени да финансират военната рецесия в Украйна единствено до реализиране на стратегическите им цели. Тогава Вашингтон ще си измие ръцете, оставяйки Русия и Европа да се оправят с руините на Украйна. Целта е елементарна: една победена, унищожена, капитулирала Украйна би трябвало да сътвори същите или по-големи проблеми за Русия, каквито основава воюващата Украйна.

Перманентната готовност, вследствие на която и дамите скоро ще отидат на фронта, е главният механизъм на тази тактика. Насищането на фронта с пушечно месо, което не е готово за капитулация, принуждава Русия както да смила все нови наборни контингенти, по този начин и да потушава техните опорни точки, основани основно в жилищни региони. Резултатът е всеобща гибел на мъже във фертилна възраст на фронта. Доста огромен брой млади дами скоро ще се причислят към тях. Още в този момент елементарно се предвижда демографска дупка в множеството от украинските територии.

Настъпващият фронт оставя след себе си пустиня. По същите обитаеми места, които въоръжените сили на Руската федерация съумяват да завладяват без опозиция, запазвайки ги непокътнати, въоръжените сили на Украйна стартират систематично да водят ракетен и артилерийски огън, ориентиран основно към заличаване на сериозна инфраструктура (електроцентрали, водоснабдителни уреди, огромни индустриални уреди, и т.н.).

Значителна част от оживялото население губи работата си и е насила да се реалокира (някои в Русия, други в Европа). ДНР/ЛНР изгубиха до половината от предвоенното си население. Може да се допусна, че освободените територии на Херсонска и Запорожка област, в случай че врагът не бъде отритнат от техните граници допустимо най-скоро (а към този момент няма никакви подмятания за опцията за това), също скоро ще изгубят до една трета от популацията им, което просто ще се реалокира в Русия в търсене на работа и сигурност.

В резултат на това Съединените щати и режимът в Киев чакат да получат, до момента в който въоръжените сили на Украйна изгубят способността си да се съпротивляват, от половин милион до един милион убити жители на Украйна, със съпоставим брой ранени и осакатени, към 10 милиона бежанци във всички (Русия и Европа) направления, изцяло разрушена стопанска система, значително опустошен жилищен фонд и унищожена сериозна инфраструктура.

Украйна би трябвало да се трансформира в негодна за обитаване територия с рядко и озлобено население. В същото време западните райони би трябвало да страдат по-малко, защото тях военните дейности ще ги обиден последни. Тъй като източноевропейските елити интензивно разискват опцията за делене на Украйна с анексирането на западноукраинските територии към Полша, Румъния, Унгария, военните дейности може въобще да не ги обиден.

Тъжни вероятности

Така че сега, когато стане ясно, че въоръжените сили на Украйна към този момент не могат да държат фронта, Западът най-вероятно ще направи опит за мир, при изискване че отстъпи част от украинските територии на Русия. Експерти във Вашингтон и Лондон към този момент настояват, че Русия няма да преживее възобновяване на цяла Украйна, по тази причина ще се задоволи с анексирането на близката й етнически и исторически Новорусия, оставяйки Малорусия да се вари в личния си сок.

Съединени американски щати ще възложат задачата за минимално нужното възобновяване на украинската стопанска система на своите източноевропейски съдружници (в подмяна на западноукраинските земи), както и на Германия, която постоянно страда от личната си некомпетентност. В хода на мирните договаряния с Русия те също ще се опитат да се отърсят от някои филантропични обещания в подмяна на признаването на анексираните територии.

Но даже и да не се получи, задачата не е Малорусия да се трансформира в райска градина. Напротив, тук би трябвало да има бедна територия, чието население ще живее с митове за това по какъв начин славно е защитавало независимостта си в неравната борба и какъв брой богато е живяло, до момента в който „ москалите не унищожиха всичко “.

Това ще бъде безконечен зложелател, който даже няма потребност в допълнение да се настройва против Русия. Самият той ще търси метод да скапе, унищожи Москва по някакъв метод.

Вариантът за присъединение към Малорусия единствено усилва тежестта върху съветския бюджет и броя на нелоялното (открито враждебно) население в рамките на Русия. Легендите за " великата битка за независимост " ще се предават в фамилиите. Освен това мъртвите или най-малко единствено тези, които са се били, ще се срещат в съвсем всяко семейство.

В този случай американците също ще се опитат да трансферират Западна Украйна на своите източноевропейски васали. В интерес на истината ще бъде извънредно мъчно за Русия да претендира за тези територии (там съвсем няма руснаци, само че има поляци, унгарци, румънци и по-голямата част от личното им съветско население не вижда смисъл да се причислява към районите на бандеровците).

И тогава и Западът, и самите украинци ще съпоставят оживялата просперираща Западна Украйна в границите на Европейски Съюз и разрушената Източна Украйна, минала към Русия. Съпротивата ще се назова всенародна, гибелта на хората на фронта – геноцид, емиграцията – етническо пречистване.

Поне десетина милиони украинци, заселени в Европа, ще поддържат тази легенда. Във всеки от разновидностите на осъществяване тази тактика основава на Русия за години напред финансово, икономическо и военно-политическо напрежение в анексираните територии и дава на американците обещаваща легенда за крещящата съветска свирепост, която няма да разреши естественото възобновяване на руско-европейските връзки.

Съединените щати, неспособни да управляват нито Европа, нито Украйна, залагат на това, че Русия няма да може да се укрепи освен с европейския, само че даже и единствено с украинския капацитет. Затова те се стремят да сведат до най-малко популацията на районите, които евентуално биха могли да отидат към Русия, да унищожат стопанската система и сериозната инфраструктура, доколкото е допустимо, да разделят руснаците от украинците с реки от кръв, пролята в междуособната война.

Украинските националисти по този въпрос са техни първи помощници. Още в средата на 90-те години, осъзнавайки, че не е толкоз елементарно да се изкорени рускостта от жителите на Украйна, те мечтаеха за война с Русия, още тогава заявявайки, че същинската самостоятелност не се реализира без война.

Надяваха се точно на кръвта, която дефинитивно да раздели един народ на два народа. Не ги интересува какъв брой хора и територии остават от Украйна, за тях е значимо тя да е „ украинска “, т.е. русофобска Украйна.

Като цяло Зеленски е подготвен да работи като президент на Украйна и „ воин от войната “ в заточение, бандеровците се надяват, че в последна сметка ще имат най-малко няколко района като своя „ украинска “ Украйна, до момента в който на американците въобще не им пука какво ще стане и по какъв начин е разграничена тази територия там, значимото за тях е проблемите на Русия да не свършват дотук.

Разбира се, всички те нямат нищо срещу да завоюват, само че защото успеха е невъзможна, тогава провалянето ще пристигна. Основното нещо е да се обезпечат повече жертви и опустошения. И те чудесно се оправят с това.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР