Какво похапват родните звезди, за да изглеждат толкова добре? Продължаваме

...
Какво похапват родните звезди, за да изглеждат толкова добре? Продължаваме
Коментари Харесай

Как готвят звездите? Ивана приготвя вълшебни бутчета, Криско...

Какво похапват родните звезди, с цел да наподобяват толкоз добре? Продължаваме да ви предлагаме обичаните им предписания, с цел да ви вдъхновим да ги опитате и вие. Този път царе в кухнята са родните артисти. За феновете на месо сме подбрали рецептата на Ивана - пилешки бутчета с портокал. Криско, който се оказва прикрит кулинарен гений, харесва малко по-нестандартните съставки. Той очевидно подхожда самоуверено и със размах освен в музиката, като една от обичаните му предписания е с риба меч. Рецептата на Николина Чакърдъкова за печени патладжани няма да остави вегетарианците разочаровани, а за десерт се доверяваме на Петя Буюклиева и едно от обичаните <210> сладки изкушения.

Пилешки бутчета " но Ивана "

Необходими артикули:

3 пилешки бутчета

2 портокала

80 г масло

сол

черен пипер

червен пипер

Начин на подготвяне:

Изцедете сока на единия портокал, а другия измийте и нарежете необелен на шайби с дебелина към 5 мм. Натъркайте бутчетата със сол и черен пипер. Сложете ги в йенска тавичка и ги поръсете с червен пипер. Налейте малко вода. Върху тях нарежете на фино маслото и печете в загрята фурна. От време на време поливайте с лъжица от масления сок, който се отцежда, с цел да не изсъхнат от горната страна. Когато порозовеят, прибавете върху тях портокаловите кръгчета. Продължете да печете до златисто, като още веднъж поливате от време на време. При сервиране поръсете с прясно изцедения портокалов сок и залейте със соса от печеното.

Криско - риба меч на грил

Необходими артикули:

4 филета от риба меч

сол и пипер

балсамов оцет

2 стръка магданоз

За дресинга:

5 с.л. зехтин

1 ч.л. риган

1 лимон сок

сол

пипер

Начин на подготвяне:

Направете дресинга за рибата, като смесите посочените артикули. Намажете грил-тиган със салфетка, напоена с олио, и сложете две филета. Печете рибата от двете страни. Когато е съвсем подготвена, я залейте с 1-2 с.л. от дресинга. Като я извадите в паница, още веднъж подправете с дресинга. Криско гарнира рибата с домашно картофеното пюре.

Лимоновият мус на Петя Буюклиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: 100 г лешници, 1 лимон, 3 с.л. захар, 1 опаковка сметана,150 мл мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Лешниците се смилат на трохи и се трансферират в купа. Кората на един лимон се настъргва, отстранява се бялата част и междинната ципа и лимонът се разрязва на четири елементи. Кората се смила с 3 с.л. захар. Сметаната се разрушава на сняг със 150 мл прясно мляко. Лешниците се прибавят към лимона, а всичко дружно се смесва със сметаната. Десертът се разпределя в купички и се поставя в ледник, преди да се сервира

Празничните патладжани на Николина Чакърдъкова

Необходими артикули: 2-3 патладжана500 г сирене1 връзка копър2-3 скилидки чесънзехтин, оцет

Начин на подготвяне: Патладжаните се изпичат и обелват, след което се поставят в купа да се изцедят от горчивата вода. През това време се подготвя маринатата, като се смесват зехтин, чесън и копър. Изкиснатите патла-джани се поставят в маринатата за един час по-късно се овалват в зехтина щедро, намачкват се с вилица и от горната страна се поставя сирене.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР