Какво по-приятно от това да изпиете една студена напитка на

...
Какво по-приятно от това да изпиете една студена напитка на
Коментари Харесай

За лятото: Пет начина да си направите студено и разведряващо кафе

Какво по-приятно от това да изпиете една студена напитка на терасата в парещ летен ден? Всички ние сме привикнали да започваме деня си с чаша горещо кафе, само че в топлия сезон можем да разнообразим това и да му се насладим под студена форма.

Днес сме ви приготвили няколко свежи предписания за разведряващо кафе под студена форма, които са идеални за лятото:
Бяло фрапе
Истинска класика в жанра. За задачата ще са ви нужни 6 лъжици вода, 1 лъжица разтворимо кафе, захар (по желание), 150 мл. прясно мляко и няколко кубчета лед.

Начин за подготвяне: В една висока чаша смесвате кафето, водата и захарта, след което разбивате с миксер, до момента в който се получи гъстя пяна. Можете да си набавите и специфичен апарат за правене на фрапе, който се продава в магазините за домашни използва. Към напитката долейте прясно мляко и прибавете леда, с цел да разхладите. Да ви е сладко!
Студено капучино
За да извършите тази напитка ще ви трябват 1 лъжица разтворимо кафе, 200 мл. прясно мляко, захар (по желание), щипка канела, 1 лъжица какао на прахуляк и няколко кубчета лед.

Начин за подготвяне: Първо загрейте малко прясно млякото и в него разтворете кафето и захарта. Разбийте леда в блендер и прибавете сместа. Разбъркайте ги дружно и изсипете във висока чаша, след което се насладете на вкусната напитка.
Кафе с шоколад
Звучи примамливо, нали? За задачата ще са ви нужни 1 лъжица разтворимо кафе, 2 чаени лъжици какао на прахуляк, 2 супени лъжици кондензирано мляко и няколко кубчета лед.

Начин за подготвяне: Абсолютно всички артикули се слагат в блендер и се разрушава, до момента в който не се получи хомогенна примес. Поставяте готовия артикул в часа, по избор може да настържете шоколад и да добавите сламка.
Студено мокачино
За изработката на това пиво ще ви бъдат нужни 1 лъжица разтворимо кафе, 100 мл. вода, 1 чаена лъжица какао, 1 супена лъжица изсъхнало мляко, захар (по желание), няколко кубчета лед.

Начин за подготвяне: На първо място разтворете кафето в топла вода и оставете известно време да изстине. В блендер поставете какаото, сухото мляко, захарта, охладеното кафе и кубчетата лед. Разбийте дружно всички артикули, до момента в който не се получи хомогенна примес. Изсипете готовата напитка в чаша и по избор украсете с бита сметана, стърготини, черешки и други.
Айс кафе
Оставили сме за край най-класическият и постоянно срещан метод за консумация на студено кафе. За да си го приготвите ще са ви нужни 2 топки ванилов сладолед (може да се размени и с различен усет, който на вас ви е любим), 1 супена лъжица разтворимо кафе, 100 мл. вода, бита сметана, 1 блокче шоколад.

Начин за подготвяне: В чаша смесвате разтворимото кафе с топла вода и оставяте да се охлади, както в рецептата за студено мокачино. В различен съд поставяте топките сладолед и от горната страна заливате с към този момент студеното кафе. Отгоре вършиме калпак от бита сметана и настъргвате блокчето шоколад. Voilà!

Която и рецепта да изберете, с цел да извършите летния си ден по-прохладен и пресен, няма да съжалявате.

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР