Какво по-хубаво от топлите завивки в студените сутрини? Нищо, освен

...
Какво по-хубаво от топлите завивки в студените сутрини? Нищо, освен
Коментари Харесай

Този римски император ще ви накара да станете от леглото

Какво по-хубаво от топлите завивки в студените сутрини?

Нищо, с изключение на всичко на открито в огромния свят, който ни предлага безчет благоприятни условия да се забавляваме, да научаваме нови неща, да се развиваме като персони и да способстваме към обществото.

Във видеото горе разберете кои са навиците, които ни пречат да бъдем щастливи

Добре де, може би това е прекомерно поетично мислене. Едва ли множеството от нас разсъждават по този метод заран, когато леглото ги обгръща в топлите си завивки.

Римският император Марк Аврелий обаче е мислел тъкмо по този начин и в случай че желаеме да сме най-малко малко по-продуктивни в живота си, можем да се вслушаме в мъдростите му.

Марк Аврелий Антонин е римски император и мъдрец,

управлявал Римската империя от 161 до 180 година Той е прочут още като "философът на императорския престол " поради книгата си „ Към себе си “ и мъдростите, които тя проповядва.

КАК ДА съдебна експертиза ПОЧУВСТВАМЕ ПО-ДОБРЕ В ТЯЛОТО СИ САМО ЗА СЕДМИЦА

Ако ви е обзело мощно предпочитание да мързелувате и да се въргаляте в леглото, до момента в който мускулите ви атрофират, несъмнено имате потребност да се вслушате в Аврелий, който е кадърен да ви изкара от леглото, макар че не е измежду живите към този момент от близо две хиляди години.

„ При зазоряване, когато имате компликации да станете от леглото, си кажете: „ Трябва да отида на работа... От какво имам да се окайвам, откакто ще върша това, за което съм роден – ще свърша нещата, които би трябвало да направя за света? Или съм изработен за това - да се търкалям под завивките и да се стоплям?! “ “

Да, Марк Аврелий е живял в друго, много друго време, с други разбирания за съня и работата. И може би думите му горе ви се костват далечни, само че той има отговор за вас:

„ Значи си роден, с цел да ти е комфортно? А не с цел да вършиш и преживяваш неща? Не виждаш ли растенията, птиците, мравките, паяците и пчелите, вършещи своите задания, поддържащи реда в света доколкото могат? И ти не искаш да дадеш своя принос като човек? “

10 любопитни обстоятелството за съня

След толкоз обвиняващи въпроси мъчно бихме останали в леглото, без да се удавим в гузната си съвест. Наистина си го бива! Толкова години наред вдъхва убеденост на хората и ги кара да поемат отговорностите си и да „ поддържат реда в света “.

Вдъхновяващите думи на Марк Аврелий показват стоицизма,

една антична гръцка философия, развита към 300 година прочие Хр. от философа Зенон от Китион. Тя учи на самоконтрол и превъзмогване на деструктивните човешки страсти.

Защо е потребно да прощаваме

Защо желанието за сън да е деструктивно,

въпреки всичко имаме потребност от сън? Марк Аврелий дава отговор:

„ Съгласен съм. Природата обаче е поставила предели на това, както е направила с храненето и пиенето. И ние надвишаваме тези предели. Само с работата не е по този начин. Там съблюдаваме прецизно лимитите “, споделя Аврелий.

Петте ключа за триумф съгласно най-богатия човек на Земята

Леонардо да Винчи и Никола Тесла са положителни образци за това по какъв начин по-малко сън ни дава повече време да вършим това, което ни се отдава, или както Марк Аврелий би споделил – „ това, което природата ни е отредила “, и да реализираме велики неща.

Не желаете ли един ден хората да знаят името ви, както ние през днешния ден знаем имената на Тесла и да Винчи? Тогава станете от леглото и се захващайте за работа!

Ето по кое време хората стартират да ненавиждат работата си

„ Не се обичате задоволително... Хората, които се обичат, вършат каквото трябва… Когато един човек е в действителност налегнат от това, което прави, той не помни да яде и да спи, единствено и единствено да практикува своето изкуство “, счита Аврелий.

За още вести и забавни материали харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР