Какво пием е от също толкова важно значение за здравето

...
Какво пием е от също толкова важно значение за здравето
Коментари Харесай

Не пийте това сутрин, ако не желаете да се сдобиете с газове

Какво пием е от също толкоз значимо значение за здравето ни, както и това какво ядем.

И с цел да избегнем подуването на стомаха и газовете денем, добре е да спрем или най-малко да понижим потреблението на две питиета, които другояче сме привикнали да пием най-много заран.

Животинско мляко

Независимо дали го пием непосредствено от чаша, прибавяме го към кафето или чая или пък си го сипваме в зърнената закуска, целесъобразно е да понижим потреблението на животинско мляко. То постоянно провокира отичане на корема и газове. Тези неприятни за тялото ни резултати се получават поради лактозата, която се съдържа в животинското мляко.
 Снимка 594594
 

За да смиламе лактозата, в червата си произвеждаме ензим, наименуван лактаза. С придвижване на възрастта обаче доста от нас губят този ензим, което води до развиването на нетърпимост към лактоза. Неусвоената лактоза пък след това се трансформира в газ от бактерии и това води до отичане на корема и газове.

За благополучие други възможности на животинското мляко има. Можем да го сменяем с такова без лактоза или пък растително - овесено, соево, бадемово са единствено част от разновидностите.

Купешки плодови сокове

Чашата плодов сок заран със закуската е просто класика. В това няма нищо неприятно, несъмнено, стига единствено сокът да не е купешки. Независимо дали е от ябълка или портокал, щом е от магазина, по-добре да го заобикаляме, с цел да не си предизвикваме отичане и газове.
 Снимка 594596
 

Всъщност това, което ги провокира, е комбинацията от захар, сок от концентрат и добавените аромати в соковете в кутии. Именно тази композиция може да раздразни червата, защото тя доближава неусвоена до тях.

Добрите вести са, че прясно изцедените плодови сокове към този момент са по-достъпни, а можем да си ги подготвяме и сами у дома. Освен тях чудесна опция на купешките сокове са и зеленчуковите, само че още веднъж прясно изцедени, написа She Finds.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР