Какво означава вода от коприва? Това е водата, в която

...
Какво означава вода от коприва? Това е водата, в която
Коментари Харесай

Вижте чудодейните свойства на водата от коприва

Какво значи вода от коприва? Това е водата, в която сте накиснали, сварили или запарили прясно набрана или сушена коприва. Тъй като растението отделя извънредно скъпи субстанции при процеса на варене или запарване, тази тъмнозеленикава запарка е извънредно скъпа.
В нея се съдържат витамини, каротин, желязо, калий, магнезии и още куп други потребни детайли.
Ето защо може да се употребява водата от коприва и какви са изгодите от нея:

Коприва за лекуване на ишиас, артрит, остеоартрит
Приема се вътрешно под формата на чай. Лекува възпалението на засегнатите стави и понижава болката. Но също така водата от коприва може да се ползва и външно под формата на компрес или бани. За компрес – потопете чиста марля в отвара от коприва и по-късно налагайте на проблематичните места. За бани – използвайте авансово готова вода с накиснати листа от коприва. Скоро болките ще се успокоят, а възпалението ще изчезне.

Коприва като кръвопречистващо средство
Вътрешното приемане на водата от запарена коприва има мощно кръвопречистващо свойство. В случая в запарката може да добавите бял равнец, листа от бяла бреза и други билки, само че комбинацията би трябвало да бъде направена от умел билколечител. Той ще вземе поради от какво тъкмо се нуждае вашият организъм. Пречистването на кръвта води до възстановяване или цялостно изцеление на редица кожни болести, измежду които лишеи, екземи, уртикария и други

Копривата стопира косопада и подтиква растежа на косата
Използвайте водата от варене или запарване на коприва няколко пъти седмично при по-остри положения. Използвайте я прелестно затоплена и я втрийте в корените на косата с нежни придвижвания на пръстите. След това с останалата част измийте цялата коса. Скоро ще забележите, че косата към този момент не пада, а от скалпа ви израстват нови и свежи кичурчета. Освен това косата ви ще стане здрава, мека и блестяща. За същата цел може да прилагате и подготвен артикул вода от коприва, какъвто може да се откри в комерсиалната мрежа. Предлага се под формата на спрей за изпръскване на косата.

Коприва при анемия
Ако имате дефицит на желязо, приемайте водата от коприва като чай, с цел да си набавите нужните количества от скъпия детайл. Може да пиете най-малко по 1-2 чаени чаши чай от коприва дневно. Ако усетът ви е противен, подсладете с мед. При постоянен банкет скоро ще си набавите задоволително желязо, с цел да се справите с анемията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР