Какво означават руските тактически ядрени оръжия в Беларус? Бившият служебен

...
Какво означават руските тактически ядрени оръжия в Беларус? Бившият служебен
Коментари Харесай

Експерт: Путин няма да използва ядрено оръжие, страхува се за кожата си

Какво значат съветските тактически нуклеарни оръжия в Беларус? Бившият длъжностен министър на отбраната проф. Тодор Тагарев заяви пред Bulgaria ON AIR, че с този ход Русия прави решителна крачка към приобщаване на Беларус в своята война против Украйна. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10033
" Беларус е част от войната още от първия ден на огромната експанзия. Беларус към този момент става неизбежно и цел, в случай че Путин реши да употребява такова нуклеарно оръжие, ситуирано на нейна територия. Не мисля, че Путин има подготвеност да употребява нуклеарно оръжие ", счита гостът. 

По думите му в  " Денят ON AIR "  експертите считат, че това няма по какъв начин да се случи скоро, само че това не би трябвало да ни успокоява. 

" По-добре да не го прави, тъй като ще понесе доста огромни загуби. Путин от тази позиция е разумен и се опасява за кожата си. Това евентуално разполагане на нуклеарно оръжие в трети страни е в нарушаване на контракта за неразпространение на нуклеарно оръжие. Путин направи това съобщение, откакто Си Дзинпин си потегли от Москва. От техните диалози стана ясно, че двете сртани не могат да разполагат нуклеарни оръжия в трети страни ", изясни проф. Тагарев. 

Той цитира наблюдаващи, които смятат, че Путин се е почувствал даже потиснат от държанието на Си и това е реакция, с която да му каже: Ще си върша каквото съм решил. 

" Си е сътрудник на Путин, Китай споделя съветските позиции за еднополюсния свят, имат общи визии. Китай има директен стопански интерес да употребява Сибир като източник на първични материали за своята стопанска система. Но по други въпроси имат съществени разминавания ", уточни проф. Тагарев.

Той е на мнение, че Путин подема нови пропагандни тези и подхранва петите колонии, които са по доста страни в света и стартират да раздухват нервност, с цел да спадне поддръжката за Украйна. Сплашват се демократичните общества и се всява напрежение. Страхът е значима част от пропагандната тактика на Кремъл, обърна внимание някогашният боен министър.

Според него военновъздушните ни сили получават извънредно внимание, откогато е президент на страната. 

" И през днешния ден приказва за заместващи изтребители. Президентът и служебният министър виждат себе си като специалисти, а политиците би трябвало да решат дали да ги послушат и дали да похарчат още 1,5-2 милиарда лева за изтребители ", сподели проф. Тагарев за край.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР