Какво означават основните цели и послания на френския президент Еманюел

...
Какво означават основните цели и послания на френския президент Еманюел
Коментари Харесай

Проф. Дичев: Визията на Макрон за Европа е много добър компромис

Какво значат главните цели и послания на френския президент Еманюел Макрон, прокламирани в неговото писмо с апел за европейско възобновление - посетител с коментар по тематиката в Сутрешния блок на БНТ1 беше проф. Ивайло Дичев, учител по културна антропология в СУ.

Проф. Ивайло Дичев: Това е политическо обръщение, извънредно добре открит компромис сред ляво и дясно с този лозунг - Европа като отбрана. Отсъстват предходните му две хрумвания - едната за бюджет на Еврозоната, а другата е за паневропейски избор на брой депутати в Екологичен потенциал - с европейски, а не национални листи. Очевидно още не сме подготвени.
Накрая на писмото Макрон предлага един европейски спор в края на 2019 година и приканва всички да се включи в него, добави проф. Дичев.

Вътре в НАТО, в нашия район, би трябвало да имаме една малко по-добре координирана обща политика, изясни още антропологът.

И още - какво би трябвало да е бъдещето на партията на Орбан в ЕНП, вижте коментара на проф. Дичев във видеото!
 Световните реакции след апела на Макрон за Световните реакции след апела на Макрон за "европейски подем "
Президентът на Франция Еманюел Макрон се обърна непосредствено към европейските жители на всички родни езици в Европейски Съюз, сред които несъмнено и на български,...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР